Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei!

888

2020.12.21. 19:59

A kormány felfüggesztette szentestére a kijárási tilalmat, mindeközben megkapta az uniós engedélyt a Pfizer vakcinája, a háborgó „ember jogi élharcosoknak” pedig megint sikerült egy szereposztásba belekötniük.

Kiss Róbert, rendőr alezredes az Operatív Törzs sajtótájékoztatóján elmondta, hogy a kormány felfüggeszti a kijárási tilalmat szentestére.

Tájékoztatása szerint a magánrendezvényekre is érvényes tíz fős korlátot fenntartja a kabinet, ebbe viszont nem számítanak bele a 14 évnél alatti gyermeket.

A kijárási tilalom felfüggesztésének időtartama december 24-től 25-én reggelig tart.

Orbán Viktor a nap folyamán azonban bejelentette: A dolgok mostani állása szerint úgy kell számolni, hogy a koronavírus-járvány miatti járványügyi készültség 2021-ben valószínűleg egész évben fennmarad.

2021 vége előtt nem leszünk túl a válságon – hangsúlyozta a kormányfő, hozzátéve: könnyebb szakaszok talán lesznek az első adag vakcina után, majd az oltóanyag tömeges megérkezését követően, „de mire visszaáll minden a normális kerékvágásba, az legalább egy teljes esztendőt elvisz majd”.ű

Van Stephen King, amerikai írónak egy regénye (sokak szerint a legjobb műve), amely a Végítélet címet viseli (angolul: The Stand). Ezt a regényt dolgozta most fel sorozat formájában a CBS All Access. Bár a sorozat elkészítésének ötlete már 2014-ben felmerült, az első részt múlt csütörtökön tették közzé. A siker szinte garantált a koronavírus-járvány árnyékában, ugyanis a regény arról szól, hogy 1990 nyarán elszabadul egy halálos vírus, amelyet az amerikai hadsereg fejlesztett ki, és a Föld lakosságának nagy részét hamar ki is írtja.

A haladó-kórus azonban ismét rátapintott a lényegre, a regény, így a sorozat egyik szereplője egy süketnéma karakter.

Csakhogy Nick Androst, Henry Zaga alakítja, aki nem fogyatékos. Ezt pedig a pc-kommandó nem tudta elviselni.

Az ügy miatt 70 állítólagos filmipari dolgozó egy közleményt is közzétett, amelyben bojkottra szólítanak fel. Leírták, hogy a szereplőválogatási folyamattal sem értenek egyet, nehezményezték azt is, hogy egyetlen süket színészt sem hívtak meghallgatásra.

A forgalomba hozatalt hivatalosan az Európai Bizottság engedélyezi, a testület várhatóan rövid időn belül bejelenti jóváhagyását.

Az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) forgalmazásra ajánlotta hétfőn az Európai Unióban a Pfizer és a BioNTech vállalatok által az új típusú koronavírus ellen közösen kifejlesztett oltóanyagot.

Az EU gyógyszerfelügyeleti hatóságának szerepét betöltő ügynökség gyorsított eljárás keretében hozta meg döntését, amely az oltóanyag egyéves feltételes alkalmazásához adja meg a zöld jelzést.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére