Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888.hu

2021.02.27. 19:59

Napi összefoglaló.

A transznemű és nem bináris gyerekek maguknak választhatnak nevet egy római művészeti középiskolában, hogy ezzel megerősíthessék a saját maguknak kigondolt identitásukat.

A V4NA nemzetközi hírügynökség beszámolója szerint a névváltoztatás alapvető részévé válhat annak a folyamatnak, amelyben a diákok megerősítik azon identitást, amit magukénak éreznek, és megkülönböztetik attól, amelyikbe beleszületett az illető, vélik a római Ripetta középiskolában, ahol egy új szabályzatot vezettek be a transznemű és nem bináris fiataloknak kedvezve. A kezdeményezést elindító tanulói csoport véleménye szerint, a diákok a vezetéknevüket is megváltoztathatják a számunkra legjobbra, mert az apától örökölt vezetéknév megtartása, csak a patriarchális társadalom egyik maradványa, aminek semmi jelentősége.

Az iskolák korlátozásával kapcsolatban Galgóczi Ágnes kifejtette, hogy a járványügyi adatok azt mutatják, hogy a gyerekek körében erőteljesen terjed a fertőzés. Ez is egy megfontolandó lehetőség lehetne, hogy egy rövid időre digitális oktatásra álljanak át az alsótagozatos osztályok is.

„A legfontosabb a kontaktusok számának csökkentése az emberek között A közösségek találkozását kell csökkenteni, rendezvényeket már rég nem tartunk, de például az üzletek nyitva tartását esetleg egy kéthetes periódusra lehetne korlátozni azzal, hogy csak a létfontosságú élelmiszerüzletek, gyógyszertárak, bankok, posták maradjanak nyitva. Azt gondolom ez indokolt lenne, hiszen a plázákban az emberek ott vannak. Már egy ilyen rövid lezárási időszak is komoly eredményeket hozhat” – mondta.

Gyurcsány megbízható embere, Niedermüller Péter most azoknak szólt be lenéző stílusban, akik a hagyományos családmodellben hisznek, ráadásul ehhez Gulácsi Pétert, a magyar válogatott kapusát használta fel. Mint emlékezetes, az RB Leipzig kapusa a minap kiállt a szivárványcsaládok mellett. Erre jött Niedermüller és a következőt írta a Facebook-oldalán: Gulácsi Péter nemcsak egy kiváló kapus, hanem nagyszerű ember is. A család az valóban család, még akkor is, ha a korlátoltak, gyűlölködők és ostobák nem értik, vagy nem akarják érteni ezt.”

Ezek után a rémisztő képződményes elszólása már nem is tűnik egyszeri nyelvbotlásnak.

Miközben hazai baloldali politikusok folyamatosan az oltás ellen hergelnek és Brüsszeltől várják a csodát, a Nyugat-európai sajtónak és politikusoknak már elege van az unió teszetoszaságából.

The Telegraph arról írt, hogy az Európai Bizottság elnöke elismerte, hogy a britek azért jutottak könnyebben több oltóanyaghoz, mert kiléptek az EU-ból. Az Egyesült Királyság a koronavírus vakcinák tekintetében egy motorcsónak, míg az Európai Unió egy tartályhajó” – fogalmazott az Európai Bizottság elnöke. Von der Leyen Süddeutsche Zeitung című német lapnak azt nyilatkozta, hogy a vakcinával kapcsolatos több ügyben is másként kellett volna eljárni az Európai Uniónak Olaf Scholz, német alkancellár pedig egyenesen a „szar” szót használta az uniós oltási programmal kapcsolatban.

Bozóki András Gyurcsány Ferenc egykori minisztere a Facebookon fejezte ki örömét azzal kapcsolatban, hogy elhunyt Rush Limbaugh amerikai konzervatív rádiós legenda. A politikai rádiós Rush Limbaugh február 17-én 70 évesen halt meg.

Az ő nevéhez fűződik minden idők leghallgatottabb amerikai rádióműsora, amelyet a csúcson 20 millióan követtek hetente, valamint őt tartják a politikai rádióműsorok atyjának. Túlzás nélkül tízmilliókat rendített meg Limbaugh halála, de vannak olyanok is, akik ennek kifejezetten örülnek – írja az Origo.

Bozóki ugyanis a rádiós haláláról szóló hír alá komentelte a Facebookon azt, hogy „finally” magyarul „végre”.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére