Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – A nap legfontosabb hírei

888.hu

2021.03.16. 19:59

Napi összefoglalónk.

Orbán Viktor is felszólalt az Országgyűlés keddi plenáris ülésén, amelyen az ellenzék képviselői azonnali kérdéseket intéztek a miniszterelnökhöz. A kormányfőt elsőként Jakab Péter, a Jobbik frakcióvezetője kérdezte a kormány járványkezelésével kapcsolatos tevékenységéről, számonkérve a kormányfőt, mondván, hogy a kormány nem támogatta a bajba került magyarokat.

Orbán Viktor a Jakab kirohanására úgy reagált, hogy pofára esés ügyben már van tapasztalata a Jobbiknak, hiszen tavaly győzelmet kiabáltak előre a szerencsi választás során. Mint a kormányfő fogalmazott: „régóta figyelem a hozzászólásait, hogy Ön egy szegény ember lenne, pedig többszörös milliómos, és értetlenül állunk azelőtt, hogy Ön a szegénylegény. Ez szerintem kétszínűség, képviselő úr! – jelentette ki a miniszterelnök.

Egymillió forintos egészségügyi bírságot szab ki a Pest Megyei Kormányhivatal a koronavírus elleni oltás beadását megtagadó erdőkertesi háziorvos praxisára – közölte a kormányhivatal.

Hatalmas botrányt kavart a minap, hogy hippokratészi esküjét megszegve megtagadja betegeitől az oltást Kiss Csaba erdőkertesi háziorvos, az LMP korábbi országgyűlési képviselőjelöltje. Az Origo információi szerint óriási pánik alakult ki az oltástagadó orvos miatt a Pest megyei településen, teljesen kiszámíthatatlanná vált, hogy az idős emberek mikor juthatnak hozzá az életmentő vakcinához. Az Origo megbízható forrásból úgy értesült, hogy hiába tombol a járvány harmadik hulláma, a baloldali háziorvos nem hajlandó beadni az oltást a páciensének, még úgy sem, hogyha azt kifejezetten kérik tőle.

Magyarország részt vesz az úgynevezett Covid-útleveleket előkészítő beszélgetésekben, de ragaszkodik ahhoz, hogy egy ilyen dokumentum nem lehet diszkriminatív senkivel szemben – hangsúlyozta a külgazdasági és külügyminiszter kedden Belgrádban.
"Covid-útlevélnek tiszteletben kell tartania azt, hogy az európai uniós szabályok két módját határozzák meg egy vakcina jóváhagyásának. Az egyik út az Európai Gyógyszerügynökség normál eljárásban meghozott döntése, a másik út pedig (.) a vészhelyzetben a nemzeti hatóságok engedélye" - fogalmazott.

 

A kormány által meghozott gazdaságvédelmi, illetve az újraindítást ösztönző intézkedések eredményeképpen Magyarország az uniós tagállamok átlagához képest hamarabb lehet túl a koronavírus-járvány okozta válságon – közölte Varga Mihály pénzügyminiszter.

A Pénzügyminisztérium (PM) közleménye szerint a miniszter hozzátette: az Európai Bizottság legutóbbi előrejelzése szerint hazánk idén a hetedik legnagyobb növekedést fogja elérni az Európai Unióban. Az Európai Bizottság legfrissebb gazdasági előrejelzésében 2021-re uniós szinten 3,7 százalékos gazdasági növekedést valószínűsítenek, míg a magyar GDP-bővülés akár 4 százalékos is lehet az idén.

A hazánkat lejárató riportfilm azt sugallta, hogy a felújítás alatt álló budai Vár és a Kossuth tér a szélsőséges nacionalizmus bizonyítéka.

Elnézést kért a budai Vár felújításával kapcsolatos lejárató propagandafilmjéért a Deutsche Welle – tájékoztatta a Magyar Nemzetet a Budavári Lakosok Szövetsége. A Magyar Nemzet megírta, hogy az I. kerületi lakosok érdekeit képviselő egyesület felszólító levelére – amelyben a szervezet a budai Vár felújításával kapcsolatos kisfilm korrigálását kéri – válaszul Christoph Jumpelt, a német közszolgálati televízió vállalati szóvivője közölte: nem állt szándékukban a történelmi összefüggések félreérthető bemutatása.

Körülbelül 2,4 milliárd forintot vettek le készpénzben, bankautomatákból Czeglédy Csaba bűntársai, ennyi pénz vándorolt kézből kézbe, ellenőrizhetetlenül – tudta meg a PestiSrácok.hu. A Portál azt a revizori jelentést is megszerezte, amely tételesen bizonyítja, hogy Czeglédy Csaba Humán Operátora alá épített cégek, szövetkezetek 2013 januárja és 2016 decembere között mekkora készpénzforgalmat bonyolítottak, és hogy a bűnszervezet által kivett pénztételek összesítve meghaladják a két és fél milliárd forintot, miközben ennek csak töredéke volt egyáltalán lefedve valamilyen számlával.

A minden eddiginél több anyagi forrást és infrastruktúrát igénylő baloldali előválasztás gyakorlatilag minden aspektusának megszervezését a Soros-hálózathoz köthető szervezetek végzik. Figyelemre méltó, hogy ezek némelyike nem számol be egyértelműen a tőzsdespekuláns alapítványbirodalmából érkező támogatások pontos mértékéről – számolt be a Magyar Nemzet.

A tucatnyi baloldali szervezet legtöbbje vagy közvetlenül részesül Soros György támogatásából, vagy olyan személyek vezetik az adott „civil” szervezetet, akik a tőzsdespekuláns más szervezeteiben tevékenykednek, a CEU-t beleértve.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére