Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Orbán a jövőről beszélt, Karácsonynak Gergelynek Sorosék diktálnak

888.hu

2020.08.31. 19:59

Ezek a nap legfontosabb hírei.

Orbán Viktor miniszterelnök a 15. Bledi Stratégiai Fórumon mondott beszédet. A kormányfő kijelentette: Magyarországon valójában az intellektuális szuverenitásért zajlik a harc:

Azért küzdünk, hogy érvényesíthessük kereszténydemokrata-konzervatív demokráciafelfogásunkat a liberális nézetekkel szemben. Azért harcolunk, hogy ne csak egy, mindenki által elfogadott szemszögből vizsgálhassuk az európai intézményeket és politikát, és lehessen vitázni olyan fogalmakról, mint a család, nemzet, kulturális hagyományok, vallás és migráció

Orbán Viktor: Európa bajban van

Európában nehezen értjük meg, hogy – az Egyesült Államokkal és Kínával ellentétben – nem vagyunk képesek gyökeresen megváltoztatni a játékszabályokat – mutatott rá a magyar kormányfő. Orbán Viktor szerint ennek az az oka, hogy nincsen közös európai hadsereg és ahhoz kapcsolódó tudományos-innovatív központok, amelyek a technológiai fejlődés motorjai lehetnének.

Orbán Viktor arról is beszélt, hogy Szerbiát mindenképpen és minél hamarabb fel kell venni az Európai Unióba, mert Szerbia nélkül nincs befejezve az európai biztonsági építkezés, „a migránsok is ott jönnek föl”.

Orbán Viktor szerint Közép-Európa sikertörténetet ígér

A kormányfő közölte: részt vett a Bledi Stratégiai Fórumon, kétoldalú megbeszéléseket folytatott közép-európai miniszterelnökökkel, valamint a szlovéniai magyar közösség képviselőivel is tárgyalt. Úgy vélte, mindebből a nemzetközi közvéleménynek az lehet érdekes, hogyan gondolkodnak Közép-Európa választott politikai vezetői Európa jövőjéről. Érdekes civilizációs konfliktus volt maga a beszélgetés is a fórumon, mert egy közismert neomarxista brit laptól, [...]

Karácsony Gergely főpolgármester döntött és elintézte, hogy ne haladni, hanem parkolni ne lehessen a Nagykörúton a bringások miatt. Ismertetése szerint a Dohány utcáig visszakapják az autósok a kétszer két sávot, a biciklis sávot pedig a parkolók helyén alakítják ki. A Nagykörút többi részén, a Blaha Lujza tértől a Nyugati térig viszont marad az egysávos autósforgalom.

Persze hozta a formáját a Gyurcsány Ferenc támogatását élvező baloldali politikus, és 22 civil szervezet álláspontját vette figyelembe, mikor a kerékpársáv megmaradásáról döntött. Szép gesztus, csakhogy Karácsony Soros-szervezetek és Greta Thunberg-hívők véleményére volt csak kíváncsi, az autósok érdekeit képviselő szervezetek még véletlenül sem szerepelnek azon szervezetek között, amelyekkel Karácsony egyeztetett.

Soros-szervezetek és Greta Thunberg-hívők diktálják Karácsonyék közlekedéspolitikáját

A főpolgármester azzal indokolta, hogy maradnak a biciklisávok a Nagykörűt legforgalmasabb részén – a Blaha és a Nyugati között -, hogy döntésüknél 22 civil szervezet ajánlásával értettek egyet. Annyira szakmai döntés született, hogy ezek között akad Soros-szervezet, sérült embereket képviselő, városképpel foglalkozó és több kerékpáros egyesület is, de egyetlen olyan sincs, amely az autósok érdekeit képviselte volna.

Karácsony Gergely inkompetenciáját az is jól mutatja a kérdésben, hogy a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) igazgatóságának egyik tagja is arra figyelmeztetett, hogy

hatalmas káoszra készülhenek kedden a Budapesten közlekedők.

Külföldön is zajlik az élet: ismét elkezdték kiüríteni a bevándorlókkal megtelt Lampedusát. A migránsokat Szicíliába és a közép-olaszországi Abruzzo tartományba vitték tovább.

Elkezdték Lampedusáról átszállítani a migránsokat Olaszország belsejébe

Folyamatosan szállítják el Lampedusáról a migránscsoportokat. Vasárnap estétől már több száz embert helyeztek át a szicíliai Porto Empedocle, valamint Pozzallo kikötőjébe. Egy részüket Szicíliából a közép-olaszországi Abruzzo tartományba vitték tovább. A migránsok elszállítása az olasz haditengerészet járőrhajóival, valamint a parti őrség és pénzügyőrség hajóival zajlik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére