Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

7:59 – Tiltás jár a megemlékezésért, jogellenes az SZFE-s sztrájk, hergel a MOSZ

888.hu

2020.10.23. 19:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Tiltás jár a Zuckerberg-univerzumban azért, ha az 1956. október 23-i antikommunista felkelés tiszteletére íródott Avanti ragazzi di Buda című olasz dal magyar változatát, az Előre mind pesti srácok című dallal emlékszik meg az ember a forradalomról. A Facebook közösségi alapelvei hozzák a formájukat.

Egynapos tiltást ér a Facebookon, ha megemlékezel az '56-os pesti srácokról

Többen jelezték különböző jobboldali csoportokban, hogy a Facebook egész egyszerűen törli azokat a megosztásokat, amelyek az 1956. október 23-i antikommunista felkelés tiszteletére íródott Avanti ragazzi di Buda című olasz dal magyar változatát, az Előre mind pesti srácokat tartalmazzák. (A fordítást egyébként a népszerű magyar nemzetirock-zenekar, a Romantikus Erőszak alkotta meg még 2009-ben, a dal videóklipje [...]

Jogellenesnek találta a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) dolgozóinak sztrájkját elsőfokú végzésében a Fővárosi Törvényszék – közölte a Színház és Filmművészetért Alapítvány, valamint a Színház- és Filmművészeti Egyetem újonnan kinevezett vezetése.

Jogellenes sztrájkba hajszolta a bizottság az SZFE dolgozóit

Mint a közleményben felidézik, az SZFE sztrájkbizottsága korábban nyolc – először hat, majd újabb két – követelést fogalmazott meg a munkáltatóval, az SZFE vezetésével szemben, amelyből kettőt az teljesített. Az SZFE vezetése a sztrájkkövetelésben megfogalmazott 10 százalékos béremelésen túl további 15 százalékos fizetésemelést biztosít 2021. január 1-jétől az egyetem dolgozói számára.

Az Országgyűlés október elején elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, melynek értelmében soha nem látott mértékű béremelést kapnak az orvosok. Hiába szavazta meg a törvényt az összes parlamenti párt, finoman szólva sincs nemzeti konszenzus a kérdésben. Sőt a Magyar Orvosok Szakszervezete (MOSZ) már az orvostanhallgatókat is igyekszik bevonni az új szabályozás és a kormány elleni harcba.

Ócska propagandával hergeli a kormány ellen az orvostanhallgatókat a Magyar Orvosok Szakszervezete

Mint ismert, az Országgyűlés október elején elfogadta az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, melynek értelmében soha nem látott mértékű béremelést kapnak az orvosok, valamint a hálapénzt is kivezetik az egészségügyi rendszerből. Hiába szavazta meg a törvényt az összes parlamenti párt, finoman szólva sincs nemzeti konszenzus a kérdésben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére