Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Baloldali identitásválság, Gréczy újra a pályán, tiltólistán a Csajkovszkij-verseny

888.hu

2022.04.22. 20:00

A választás után kialakult új politikai helyzetről kérdeztük Békés Mártont. Kizárta soraiból a Csajkovszkij-versenyt a Nemzetközi Zenei Versenyek Szövetsége.

 

Békés Mártonnal, a XXI. Század Intézet igazgatójával beszélgettünk egy nemrég megjelent elemzéséről, amelyben a választás után kialakult politikai helyzetet értékelte. Írásában úgy fogalmazott, hogy a centrális erőtér évtizede után a nemzeti blokk évtizede következik. Erről és a baloldal identitásválságáról kérdeztük. A teljes interjú itt érhető el.

 

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció maszatolás után megszégyenült és parlamenti mandátumáról önként lemondó képviselője most listáról, Gyurcsány kegyelméből ismért tagja lett az Országgyűlésnek. Az utóbbi napokban, órákban már jelét is adta hálájának, illetve magyarázatául annak, miért is volt ilyen nagyvonalú hozzá Gyurcsány Ferenc.

 

A Nemzetközi Zenei Versenyek Szövetsége (WFIMC) április 19-én tett közzé állásfoglalást, melyben az azonnali hatályú kizárás mellett döntöttek. A szövetség elnöke, Peter Paul Kainrath és Florian Riem főtitkár úgy fogalmaztak, hogy bár a Csajkovszkij-verseny korábbi díjazottjai korunk és minden idők legnagyobb művészei közé tartoznak, a szervezet elhatárolódik attól az erőszakos háborútól, amit Oroszország Ukrajna ellen indított, ennek fényében pedig a jelenlegi orosz vezetés által támogatott nemzetközi verseny kizárása mellett döntöttek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére