Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2017.11.30. 19:59

Ezek voltak a nap legfontosabb hírei.

Hivatalosan is jóváhagyta az Európai Unió jövő évi költségvetését csütörtökön a két uniós társjogalkotó szerv, az Európai Parlament (EP) és a tagállamok kormányait tömörítő tanács. A pénzeszközök nagyjából fele – kötelezettségvállalásokban 77,5 milliárd euró – a versenyképesség növelését célozza, például a gazdaság megerősítésén, az oktatás javításán és a vállalkozások támogatásán keresztül. Az európai mezőgazdasági termelők számára előirányzott támogatás összege 59 milliárd euró. "A magyar gazdák 2018-ban is meg fogják kapni a nekik járó uniós támogatásokat, vidékfejlesztésre pedig 1,4 milliárd euróval többet költhetnek majd, mint 2017-ben" – mondta Deutsch Tamás.

Varga Mihály pénzügyminiszter szerint Magyarország nagyon jól jár a Kínával való kereskedelem miatt. Szeptemberig 44 milliárd forintnyi vámbevétel keletkezett itthon, ebből kilencmilliárd forint gazdagította a magyar költségvetést. Megjegyezte, hogy a Budapest–Belgrád-vasútvonal felújítása is "ebből a szempontból lényeges igazán", ugyanis annak nyomán kínai konténerek tömege indulhat meg Magyarország felé.

Inger Stojberg bevándorlásügyi miniszter bejelentette, hogy a dán kormány továbbra is ellenáll az ENSZ kvótája által előírt migránsok befogadásának. A dán parlament többségében megszavazta Stojberg törvénytervezetét, amelynek értelmében Dánia 500 migráns kvóta szerint történő betelepítését utasítja el a 2018-as évre.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére