Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

888.hu

2015.12.09. 19:59

Azonosították a Bataclan-merénylet harmadik elkövetõjét is. Merkel az év embere a Time szerint. Toronymagasan vezet a Fidesz.
Azonosították a Bataclan-merénylet harmadik elkövetőjét is

Az elkövető egy 23 éves francia állampolgár. A több mint 90 halálos áldozatot követelő bataclani merénylet harmadik elkövetőjének azonosítása azért tartott ilyen sokáig, mert az öngyilkos merénylő teste a robbanásban csaknem felismerhetetlenségig összeroncsolódott. Foued Mohamed Aggad Strasbourgban élt születése óta. Aggad 2013 végén csatlakozott az Iszlám Államhoz, ahol különleges kiképzést kapott egy terrorcselekmény elkövetésére. A fiatal férfi többedmagával, bátyjával és hét barátjával együtt hagyta el Franciaországot, hogy csatlakozzon a terrorszervezethez. A vele tartó baráti társaság többsége a strasbourgi Meinau városrészéből származik. Aggad barátai közül 2014-ben többen is visszatértek Franciaországba, őket a francia hatóságok akkor őrizetbe vették.

Merkel az év embere

A Time magazin Angela Merkelt választotta az év emberének. A lap a „szabad világ kancellárjának” nevezte a német vezetőt. Mint írták ő képes volt szembe nézni azokkal a kihívásokkal, amelyekkel az év folyamán Európának folyamatosan meg kellett küzdenie. Nancy Gibbs, a lap vezetője Merkelnek a görög válságra, a migráns problémára, valamint az Iszlám Állam jelentette fenyegetésre adott válaszát emelte ki. Mi, kicsit másképp látjuk a dolgot. De mindenkinek szíve joga úgy dönteni, ahogy gondolja. Korábban egyébként a Time már választotta az év emberének Adolf Hitlert (1938), 1939-ben és 1942-ben pedig Sztálint is.

Toronymagasan vezet a Fidesz

A biztos szavazók több mint fele szavazna most a Fideszre – ez derül ki a Medián HVG-ben megjelent kutatásából. Ekkora fölénye még soha nem volt egyetlen kormánypártnak sem a ciklus közepéhez közeledve. Az erős kormányoldallal szemben gyenge ellenzék pislákol. A Fidesztől jócskán le van maradva a mára második legerősebb párttá fejlődő Jobbik, de az elmúlt időszakban az ő támogatottságuk is csökkent, jelenleg 13 százalékon állnak. Az MSZP évtizedek óta nem volt ennyire gyenge, a teljes népesség 7 százaléka voksolna a szocialistákra. A Demokratikus Koalíciónak 6 százaléka van, a többi kis párt egy százalék körül mozog.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére