Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Forisek Ádám

2018.01.29. 19:59

Ezek voltak hétfõn a legfontosabb hírek.
Orbán Viktor: Magyarország és Ausztria megvédése a célunk

A miniszterelnök a Budapest-Bécs vasútjáratról jelentkezett be videoüzenetben. A holnapi nap folyamán Orbán Viktor tárgyalásokat folytat az osztrák kancellárral, Sebastian Kurzcal és az alkancellárral, Heinz-Christian Strachéval is. A magyar kormányfő szerint az utazás célja nem más, minthogy megállapodások köttessenek elsősorban a migrációról, Ausztria és Magyarország megvédéséről és egymás megsegítéséről.

Olasz lap: legalább egymillió migráns fog jönni Líbiából

A La Repubblica értesülései szerint az olasz belügyminisztérium attól tart, hogy a 2017 második felében tapasztalt jelentős csökkenés után ismét nagymértékben emelkedhet a Líbiából Olaszországba érkező migránsok száma. A lap szerint mintegy egymillió ember áll készen Észak-Afrikában arra, hogy meginduljon Európa felé. Hogy a veszély mennyire valós, azt jelzi az is, hogy még a segélyszervezetek is arra figyelmeztettek, hogy a migránsválság továbbra is fennáll.

Ezúttal sem köttetett meg a német kormánykoalíció

Nem sikerült megállapodásra jutni a közös kormányzásra készülő német pártok koalíciós tárgyalásán a menekültügyi szabályozásról, ezért a tervezettnél tovább egyeztetnek a kérdésről. A vita elsősorban a migránsok családegyesítési jogáról szól, melyben a Szociáldemokrata Párt az akár havonta több mint ezer családegyesítés mellett érvelt, a CDU/CSU ezt azonban elutasította.

Videón, ahogy Vona Gábort éltetik a Szürke Farkasok

A Jobbik elnökét már korábban is szóba hozták a török terrorszervezettel, egy friss felvételen pedig az hallható, ahogy a Szürke Farkasok éltetik Vonát. Az ultranacionalista mozgalom – a hivatalos nemzetközi álláspont szerint terrorszervezet – a nacionalista MHP párt „nem hivatalos katonai szárnya”, amely több száz embert (főleg kurdokat és örményeket) ölt meg az 1970-es és ’80-as években. Az ő egyik emberük próbálta megölni II. János Pál pápát is.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére