Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Pörge Béla

2018.05.04. 19:59

A nap legfontosabb hírei!
Orbán: nekünk kereszténydemokráciát kell építenünk

A miniszterelnök a Kossuth Rádióban péntek reggel elmondta: a célok nem változtak, meg fogjuk védeni a magyar kultúrát, a teljes foglalkoztatottság céljából nem engedünk, segély helyett pedig munkát adunk mindenkinek

Nekünk a demokráciának azt a fajtáját kell építeni, amit kereszténydemokráciának hívnak. Nem a liberális demokrácia, hanem a kereszténydemokrácia építése a cél."

Hozzátette azt is, hogy a mai naptól jogerős a választás eredménye. 133 mandátuma van a Fidesz-KDNP-nek, a miniszterelnök sajnálja, hogy a választási bizottság egy mandátumot elvett tőlük.

Kedden alakul meg az új Országgyűlés

Alakuló ülést tart kedden az Országgyűlés, a mandátumot szerzett képviselőket Áder János köztársasági elnök köszönti, aki – Orbán Viktor személyében – javaslatot tesz az új miniszterelnökre. A 199 fős parlamentben a Fidesz-KDNP 133, a Jobbik 26, az MSZP-Párbeszéd 20, a Demokratikus Koalíció 9, az LMP 8, az Együtt 1 mandátumot szerzett, további 1 képviselő függetlenként dolgozik és ugyancsak 1 képviselője lesz a Magyarországi Németek Országos Önkormányzatának.

A Jobbik bezárja az intézetét

Úgy tudni, hogy a Jobbikon belül a választási kudarcért főként Vona Gábor elnököt és Szabó Gábor pártigazgatót, az Országos Választmány elnökét tették felelőssé, ami mára odáig fajult, hogy többen szankciókkal lépnének fel Szabóval szemben. A Jobbik csődközeli helyzetben van, a spórolást pedig annak az Iránytű Intézetnek a megszüntetésével kezdik, amelybe a frakció az elmúlt években rendszeresen több tízmillió forintot pumpált különböző jogcímeken. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére