Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Nagy Gábor

2018.07.27. 19:59

Errõl szólt a mai nap.

Orbán Viktor magyar kormányfő pénteki rádióinterjújában arról beszélt, hogy hiába indított újabb kötelezettségszegési eljárást az Európai Bizottság (EB), a brüsszeli testület napjai meg vannak számlálva. Jövőre ugyanis nemcsak az Európai Parlament, hanem az EB mandátuma is megszűnik, így, mint mondta: nem tulajdonít túl nagy jelentőséget ennek a döntésnek. A miniszterelnök arról is beszélt, hogy a mostani EB helyett egy olyan európai testületet kell jövőre felállítani, mely nem azokat bünteti meg, akik meg akarják védeni a határaikat, hanem azokat, akik támogatják a bevándorlást. Végül, a rádióinterjúban arról is szót ejtett Orbán, hogy Magyarország a világ egyik legstabilabb országa - politikai értelemben is.

A magyar miniszterelnökkel egy másik interjú is készült, ezt a Bild című lap hozta le pénteken. Itt Orbán Viktor a migráció, a határvédelem és Merkel politikája mellett Soros Györgyről is beszélt, akit a kaszinókapitalizmus képviselőjének titulált.


Pénteken több német nagyváros is meghívót küldött a migránsoknak. Köln, Bonn és Düsseldorf is önként befogadja azokat a migránsokat, akiket a Földközi-tengerből mentettek ki – jelezték a városvezetők. Ezzel a német vezetők ismét úgy döntöttek, hogy inkább ösztönzik a migrációt, és hamis reménnyel kecsegtetik az illegális bevándorlókat. Az pedig már feledésbe merült, hogy 2015. december 31-én több nagyobb városban – Kölnben is – is tömeges szexuális zaklatásra, nemi erőszakra és lopásra került sor. Az elkövetők illegális bevándorlók voltak.


Orbán Viktor holnap fog beszélni a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktáborban. Az erről szóló összeállításunkat itt olvashatjátok.


Holdfogyatkozás

Végül: ma este teljes holdfogyatkozás. Amikor este felkel a Hold, már rögtön napnyugta után elkezdődik a korong elhalványodása, a teljességet körülbelül 21 óra 30 perckor fogja elérni – ekkor belép a teljes árnyékba. Nem tűnik el teljesen, mélyvörös színe lesz a földi légkörön átszűrődő napfénynek köszönhetően. A Hold mintegy másfél óráig, 1 óra 43 percig lesz a Föld árnyékában, majd elindul kifelé, a jelenség éjfél után fog véget érni. A holdfogyatkozás közepén fel fog tűnni a Tejút fényes sávja az égen. A holdfogyatkozás ideje alatt egy vonalba kerül a Nap a Föld és a Hold, és a Hold este a Föld árnyékkúpjába lép. A Hold a Föld körüli pályájának távolabbi szakaszán jár, ezért kisebbnek látszik a korongja, tovább tud a Föld árnyékában tartózkodni.

Aki tudja, nézze meg!

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére