Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Este 7:59

Nagy Gábor

2018.09.11. 19:59

Errõl szólt a mai nap.

A mai nap az Európai Parlamentben zajló, az úgynevezett Sargentini-jelentésről szóló vita volt a meghatározó. A képviselők – párthovatartozástól függetlenül – jogtalanul támadták hazánkat, akit Orbán Viktor kormányfő képviselt az ülésen. A miniszterelnök kijelentette:

  • Magyarország nem fog engedni a zsarolásnak.
  • Magyarország védeni fogja a határait, védeni fogja a demokrácia európai értékét.

Orbán szerint a képviselők "nem egy kormányt, hanem egy országot fognak elítélni". Ráadásul várhatóan nemcsak a balliberális képviselők, nemcsak a sorosista képviselők, hanem a Fidesz pártcsaládjához tartozó képviselők is meg fogják szavazni Judith Sargentini jelentését.

A parlamenti vita után a magyar kormányfő sajtótájékoztatót tartott, ahol értékelte a kedden történteket. Mint mondta, ez egy abszurd vita volt. "A vita alapvető karaktere az volt, hogy ez egy abszurd vita. Áprilisban volt egy választás, az emberek pedig eldöntötték, hogy mi legyen. És az emberek minden lényegi kérdést, mint migráció és CEU megvitattak és döntöttek" - fogalmazott, majd hozzátette: az Európai Parlamentben egy olyan dologra akarják rávenni a kormányt, amely szembemegy az emberek döntésével.

Orbán Viktor szót ejtett az Európai Néppártról is. Mint fogalmazott: "A Fidesz lojális tagja a Néppártnak és ott akarunk maradni. De a Kohl által vallott útra szeretnénk visszatérni. [...] A Fideszt Helmut Kohl hívta a Néppártba. Kohl kancellár hívására érkeztünk. Csak ő rúghatna ki minket onnan. Ezért a pártcsaládért dolgozunk és ezt szeretnénk megreformálni".


A mai nap P12-es szerzőink is kommentálták a történteket. Ifj. Lomnici Zoltán arról írt, hogy mit is jelentene Sargentini "atombombája" (ami inkább füstbomba) Magyarországra nézve. Illetve Megadja Gábor előzetesen is kommentálta a mai EP-bohózatot, ezt a publit erre a linkre kattintva éritek el.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére