Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Meghosszabbították Ukrajnában a hadiállapotot, újabb magyar mentőcsapatok utaznak Törökországba

Hökkön Melinda

2023.02.07. 19:59

Orbán Viktor felszólította Brüsszelt az EU-csúcsot előkészítő videókonferencián.

 

Nagy többséggel megszavazta az ukrán parlament kedden, hogy újabb 90 nappal meghosszabbítják az országban a hadiállapotot. Ez már a hadiállapot ötödik megújítása volt. A május 20-ig hatályos intézkedéssel egyidejűleg az általános mozgósítás időtartamát is meghosszabbították. Így továbbra is tilos a külföldi utazás – csekély kivétellel – a katonaköteles, 18 és 60 év közötti férfiak számára.

 

 

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság csapata már meg is érkezett Törökországba, emellett a tervek szerint hamarosan újabb magyar szakemberek utaznak a földrengés sújtotta területekre, hogy segítsék a túlélők utáni kutatást – jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden.

 

 

Orbán Viktor miniszterelnök a csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozó előkészítéseként közös videókonferencián vett részt a lengyel, a belga, a finn és a máltai kormányfővel, a bolgár államfővel valamint Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével; a téma az ukrajnai háború, az európai gazdasági nehézségek és az illegális migráció volt – tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden. Az ukrajnai napirendi pont kapcsán a kormányfő ismét azonnali tűzszünetet és béketárgyalásokat szorgalmazott valamint végre érdemi politikai vitát a brüsszeli szankciókról, azok ugyanis tönkreteszik Európa gazdaságát.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére