Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Napi tükör izgalmakkal és jó hírekkel

Dr. Horváth József

2020.05.27. 21:11

Jó hírrel kezdődött a nap: tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, mint ahogy az is kedvező fejlemény, hogy a különböző központi támogatások révén már közel negyedmillió munkahelyet sikerült megőrízni. Délutánra pedig a Jobbik háza táján forrósodott fel a levegő.

Mára virradóra tovább csökkent az aktív fertőzöttek száma, ami a kedvező tendencia folytatását jelenti a járvány csendesedésében. Azonban 22 magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, amivel 3793 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 6 idős krónikus beteg. Ezzel 505 főre emelkedett a halottak száma.

A jövő évi költségvetésről beszélt portálunkon Varga Mihály pénzügyminiszter. Egyebek mellett kiemelte, hogy a jövő évi költségvetés egyik fő pillére a háromezer milliárd forintos egészségbiztosítási és járvány elleni védekezési alap, amely forrást nyújt a fő egészségügyi kiadások biztonságos finanszírozására is.

A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb összesítéséből pedig kiderült, hogy 2010 óta a foglalkoztatottak száma több mint 20 százalékkal nőtt Magyarországon. „A koronavírus-járvány hatásai ezen a területen is érezhetőek, így a kormány kiemelt feladataként kezeli a munkahelyek védelmét. Az eddigi adatok alapján a különböző támogatásokkal már közel negyedmillió ember munkahelyét sikerült megőriznünk” – fogalmazott Bodó Sándor, az Innovációs és Technológiai Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára.

Délutánra felforrósodott a levegő a Jobbik háza táján. Előbb Sneider Tamás és Farkas Gergely jelentette be, hogy távozik a párt parlamenti frakciójából, majd Varga-Damm Andrea tette közzé ugyanezt. A képviselő asszony egyben felszólította a Jobbik elnökségét, hogy 24 órán belül mondjon le.

A nap végéhez közeledve Orbán Viktor leoltotta a cinikusokat, azaz a gúnyolódó liberális médiumokat: nyilvánosan megköszönte a neki szóló jókívánságokat.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére