Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Reggel 7:59

Nagy Gábor

2019.06.17. 07:59

Erről szólhat a mai nap, tartsatok ma is velünk!

Ma, június 17-én a Laurák és az Alidák ünnepelnek! Isten éltesse őket! Ami az időjárást illeti: erősen gomolyfelhős időre számíthatunk hétfőn. Eleinte záporok, délutántól már zivatarok is kialakulnak. Az északi szél főleg a nap első felében lesz erős, illetve zivatarok környezetében viharos széllökésekre készülhetünk. 22 és 30 fok között alakul a hőmérséklet, vagyis az ország nagy részén megszűnik a hőség, de fülledt lesz az idő.

A héten ismét ülésezik az Országgyűlés. Hétfőn a képviselők a kormány tagjait interpellálhatják, kedden a jövő évi adócsomag általános vitája kezdődik, szerdától péntekig pedig összesen több mint harminc órában tárgyalhatják a kabinet jövő évi költségvetési javaslatát. A mai ülés 13 órakor kezdődik, ezt követően jönnek az interpellációk, majd azonnali kérdések – szintén 60 percben, végül pedig a kérdések érkeznek fél órában.

Hétfőn, Luxembourgban az Európai Unió (EU) külügyminiszterei fognak tanácskozni. A tárcavezetők mindenekelőtt áttekintik a sürgős nemzetközi kérdéseket (venezuelai krízis, Kubával kapcsolatos amerikai szankciók), ezután várhatóan minden vita nélkül közös nyilatkozatokat fogadnak el például az EU közép-ázsiai stratégiájáról, illetve a fekete-tengeri regionális együttműködésben való részvételéről. Szó lesz még a közös kül- és biztonságpolitika hatékonyságának javításáról, továbbá a szudáni politikai helyzetről is.

Moszkvában Szergej Lavrov orosz és Kang Kjung Hva dél-koreai külügyminiszter tárgyalnak, Párizsban Emmanuel Macron francia és Volodimir Zelenszkij ukrán elnök tanácskoznak. Varsóban, egy parlamenti bizottságban tanúként hallgatják meg az Európai Tanács (ET) elnökét, Donald Tuskot egy adócsalás ügyében. Matteo Salvini olasz kormányfőhelyettes és belügyminiszter pedig Washingtonban tanácskozik.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére