Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo
7:59
 

Remeghetnek a demokraták lábai: nagy a tétje a mai amerikai félidős választásoknak

888.hu

2022.11.08. 19:59

Holnap délelőtt már érkezni fognak az eredmények. Vajon ki fog szebb napra ébredni: Trump vagy Biden?

 

Az Egyesült Államokban ma tartanak kongresszusi választásokat, amelyeken az alsóház, a Képviselőház 435 tagjáról, és a 100 tagú felsőház, a Szenátus 35 helyéről döntenek a szavazók. A félidős választásokról a 888.hu Szikra Leventét, Alapjogokért Központ elemzőjét kérdezte, aki elmondta: a Képviselőházban szinte biztosan, a Szenátusban pedig valószínűleg republikánus többség alakul majd ki

 

 

Donald Trump a „Mentsétek meg Amerikát!” elnevezésű kongresszuson arról beszélt, hogy az Egyesült Államok biztonságosabb volt az ő négyéves elnöksége alatt, mint Biden hivatali ideje alatt. Arra figyelmeztetett, hogy Biden vezetése egy harmadik világháborúba sodorhatja Amerikát Észak-Koreával, Oroszországgal és más globális nagyhatalmakkal.

 

 

Megcsappanhat az Ukrajnának adott amerikai pénzforrás, ha a republikánusok nyernek a félidős választáson

Ha a republikánusok győznek a keddi szavazáson, az is aggodalomra ad okot, hogy amerikai vezetés nélkül Ukrajna lecsúszik Európa politikai napirendjéről is, megfosztva Ukrajnát attól a támogatástól, amelyre az országnak szüksége van „az orosz szörnyeteg feletti győzelemhez”.

 

 

Elon Musk tudja, kikre kell ma szavazni az amerikaiaknak a félidős választásokon

A republikánus jelöltek támogatására buzdította az amerikai választókat a kiegyensúlyozott hatalommegosztással érvelve a milliárdos üzletember, a Twitter új tulajdonosa.

 

 

„Akárhogy is, Joe Biden amerikai elnök dolga a következő két évben nehezebb lesz. Még semmi nem történt, de a demokraták már most rettegnek és reszketnek a választás kimenetelétől. Aki él és mozog, »vörös hullámra« számít, ami hatással lesz az Egyesült Államok Ukrajna-politikájára is. A felmérések szerint az amerikaiak 30%-a gondolja úgy, hogy a Biden-kormányzat túl sokat tesz Ukrajna megsegítéséért, ez a szám márciusban még csak 6% volt” – mondta legújabb videójában Filipp Dávid.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

7:59
 
MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére