Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Újra választották Sadiq Khan-t, járvány még nem ért véget, okos Európára van szükség

888.hu

2021.05.09. 20:00

A mai nap eseményei röviden.

Ismét az ellenzéki Munkáspárt jelöltjét, Sadiq Khant választották London polgármesterévé. A csütörtökön tartott londoni polgármester-választás eredményét brit idő szerint szombaton késő éjjel hirdették ki.
A posztért húsz jelölt indult – ez rekord -, de Khan fő vetélytársa az indulók népes mezőnyében Shaun Bailey, a kormányzó Konzervatív Párt jelöltje volt.

Sadiq Khant egyébként másodszorra választották a tisztségre, annak ellenére, hogy egészen bizarr elképzelései vannak a terrorizmussal kapcsolatban. Tőle származik az a mondat is többek között, hogy „a terrortámadások a nagyvárosi élet részei”.

Míg Angliában lezajlott a londoni a főpolgármester választás, addig nálunk a járvány helyzet javult.

Napról napra javulnak a járványügyi adatok, csökken az elhunytak és kórházban kezeltek, lélegeztetésre szorulók száma, de ez nem jelenti azt, hogy vége van a járványnak

– mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője vasárnap a közmédiának.

Galgóczi Ágnes elmondta azt is, hogy az oltópontokon továbbra is elérhető az AstraZeneca-, a Szputnyik és a Sinopharm-vakcina.

Elértük, hogy mindenki szabadon választhat magának időpontot és helyszínt a védőoltás felvételére – jelentette ki. Emlékeztetett rá: a WHO a héten hagyta jóvá a Sinopharm-vakcina veszélyhelyzeti alkalmazását, és ajánlja a 18 éven felülieknek.

Ezzel párhuzamosan Varga Judit az Európa-nap alkalmával fogalmazta meg gondolatai.

„Mi, magyarok mindig is józanul gondolkodtunk Európáról. Mindig időben ismertük fel és hívtuk fel a figyelmet a kontinenst érintő nehézségekre és veszélyekre, ezért a következő hónapokban a magyarok kulcsszerepet játszhatnak majd az Európáról folytatott őszinte párbeszédben”

– fogalmazott a miniszter.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére