Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Soha többet ELTE

Horváth Zsófia

2018.11.26. 21:00

Kedves 888!

Én már pár éve magam mögött tudtam az egyetemet, de ezt az ügyet nem tudom szó nélkül hagyni! Ha jól tudom, minden egyetem minden karán etikai vétségnek számít a politizálás. A politika, a társadalmi ügyek kérdése sok szakon megkerülhetetlen, sőt, egy társadalomtudományi karon, média szakon, de még pszichológia szakokon is, kell hogy beszéljenek ilyen témákról, teremtsenek lehetőséget a termékeny vitáknak. Ami viszont elfogadhatatlan, az az AKTUÁLPOLITIKA! Ehhez képest mindenhol ez megy. Én az ELTE-re jártam, de ott több karon is szereztem diplomát.

Volt egy szabadon választható kurzus, valamelyik tanítószakos tartotta. Az egy dolog, hogy a tanár saját könyvét kellett tőle megvásárolnunk, és felolvasta a neveit annak, aki még nem vette meg, de nála folyamatos volt a Fidesz meg Orbán Viktor szidása, a tanár rendesen dilettánsnak nevezte az egész kormányt, de ez semmi ahhoz képest, hogy folyamatosan NÁCIZGATOTT. Nekem ez felháborító volt akkor is, most is, de ahogy látom, sokaknak el se éri az ingerküszöbét. A náci jelzőt úgy aggatják a jobboldaliakra a nagy elfogadó ellenzékiek, mint akik egyáltalán nincsenek tisztában a jelentésével.

Akkor a másik. Én is hallgattam szociológiát, bár igaz csak egy féléves kurzus erejéig. Nem tudom máshol hogy van, de én ezen az órán csak olyan elméleteket tanultam, ami mind „tudományosan támasztotta alá”, hogy amit a kormány csinál, az miért embertelen, kizsákmányoló, elnyomó, megtévesztő, csoportgondolkozást okozó, nem is tudom még micsoda. Ja, nyilván náci is. Nem vagyok egy szemellenzős Fidesz-szavazó, csomó minden nem tetszik, de azért ez a fekete-fehér gondolkodás mindennek az alja. Arról nem beszélve, hogy mindezt mint TUDOMÁNYT adja át egy tanár, akinél aztán le kell vizsgázni ebből. Szóval, ha nem is értek egyet azzal, amit mond, akkor is be kell magolnom az okfejtéseit. És mi van azokkal, akik mondjuk kevésbé tájékozottak, alapból elfogadják azt, amit egy tekintélyes EGYETEMI OKTATÓ mond, és innentől ők is így fognak gondolkozni?! Ez a kurzus konkrétan egy ellenzékképző volt, arról nem beszélve, hogy hány ilyen van még!

Az egyetem nem arról szólna, hogy TÉNYLEG objektív véleményeket, meglátásokat, elméleteket egymás mellé teszünk, tájékozódunk a világban és a kapott tudással KIEGÉSZÍTJÜK az amúgy világról alkotott képünket?! Hát nagyon úgy tűnik, hogy nem!

Én direkt nem írok neveket, mert nagyon nem hiszek a házmestertempóban, meg szerintem ez nem is erről szól. De ezek az oktatók következmény nélkül még mindig ugyanott vannak, és gondolom nem sokat változtattak az oktatási módszereiken. Én örülök ennek az egész kezdeményezésnek, hogy elmondhattam mit éltem át, és remélem végre lesz valami következmény!

Éppen ezért olyan fontos, hogy ha egyetemista vagy és eleged van az órákon zajló kéretlen baloldali politizálásból, és úgy érzed, véleménye és igaza egyedül a liberális oktatódnak lehet, akkor írd meg nekünk a [email protected] e-mail-címre és a megfelelő forrásvédelem keretein belül közzétesszük történetedet.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére