Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Vissza a középkorba: a francia kormány arra kérte az embereket, hogy „menjenek ki a földekre dolgozni”

MTI

2020.03.24. 18:00

Ráébredt a francia kormány arra, hogy gazdasági migráció nélkül nem képes fenntartani mezőgazdasági termelését.

A koronavírus-járvány terjedése miatt lelassult francia gazdaság ösztönzése céljából a francia kormány a hazai termékek fogyasztására buzdított kedden, a mezőgazdasági miniszter pedig a kényszerszabadságon lévő és tétlenné vált embereket arra kérte, hogy

menjenek ki a földekre dolgozni

– ezzel segítve az idénymunkások nélkül maradt mezőgazdaságot.

A Covid-19 miatt lelassult kereskedelmi kapcsolatok és a gazdasági termelés lebénulása erősen sújtja a francia mezőgazdaságot, amelyet a globalizáció mellett az elvándorlás is fenyeget. Didier Guillaume mezőgazdasági miniszter ezért azt kérte a jelenleg tétlenségre kényszerült emberektől, hogy

csatlakozzanak a francia mezőgazdaság nagy hadseregéhez.

Kétszázezer közvetlen munkahely áll jelenleg rendelkezésre a külföldi munkaerőtől megfosztott mezőgazdaságban, amelyet általában a földeken alkalmaznak – mondta a tárcavezető a BFM hírtelevízióban.

A mezőgazdasági miniszter a több millió munkanélkülihez, illetve ahhoz a több százezer franciához szólt, akik a járvány terjedése miatt bevezetett korlátozások következtében kényszerszabadságon vannak, s a kijárási tilalmak miatt nem hagyhatják el az otthonaikat. Példaként említette a vendéglátásban, a turizmusban és a szolgáltatásban dolgozókat.

A francia gazdaság évtizedek óta több ezer külföldi idénymunkást alkalmaz a földeken, akik a karanténszabályok miatt idén nem jöhetnek Franciaországba.

Muszáj termelni, hogy el tudjuk látni a franciákat

– hangsúlyozta a miniszter, „állampolgári tettre” kérve mindenkit. Hozzátette, hogy az önkénteseket a gazdák természetesen kifizetik.

A bejelentés a francia hírtelevíziókban hatalmas zavart keltett, miután a hivatalos kormánykommunikáció hetek óta arra kér mindenkit, hogy maradjon az otthonában, ráadásul Edouard Philippe miniszterelnök hétfő este a kijárási tilalmak szigorításáról döntött.

A karanténszabályok szerint a franciák csak indokolt esetben hagyhatják el otthonukat, és csak a lakókörzetükben mozoghatnak: amennyiben nem lehetséges megoldani az otthoni munkavégzést, elmehetnek munkahelyükre, ahogyan bevásárolni és orvoshoz is, valamint kutyát sétáltatni, egyénileg sportolni is engedélyezett, ugyanakkor nem csoportosulhatnak.

Az egészségügyi minisztérium hétfő esti tájékoztatása szerint a koronavírus-fertőzés halálos áldozatainak száma Franciaországban 860-ra emelkedett, ami 186-tal több, mint az előző nap, a kórházban ápolt beteg száma pedig 8675, ez csaknem 1500-tal több, mint vasárnap, és közülük több mint 2 ezren vannak intenzív osztályokon, 355-tel többen, mint 24 órával ezelőtt. A járvány januári kezdete óta 19 856 beteget diagnosztizáltak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére