Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Heti egymilliót kaszál a Soros-szervezet a Lánchíd-tender átláthatósági ellenőrzésén

888.hu

2020.10.27. 15:03

Óránként 25 ezer forint plusz áfáért ellenőrzi a Transparency International Magyarország, hogy átlátható legyen a Lánchíd-felújítás pályáztatása – közölte a főpolgármesteri hivatalhoz eljuttatott kérdéseinkre válaszolva a Budapesti Közlekedési Központ. Az öthetesre (200 munkaóra) tervezett munka elvégzéséért a Soros-szervezet heti nettó egymilliót kap a BKK kasszájából.

Mint arról korábban beszámoltunk: a rengeteg vitát kiváltó Lánchíd-felújítás tenderének kiírása után Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette, hogy

az első szervezet, amely keresni fog a pályáztatáson, az a Transparency International Magyarország, amely a nemzetközi Soros-hálózat támogatását is élvezi.

Karácsony Facebook-posztja szerint:

A közpénzek elköltése nagy felelősség, hiszen a közpénz sokak pénze kevesekre bízva. A jelenlegi, sokszínű városvezetés számára a felelős gazdálkodás és a korrupció elleni harc közös érték.

Sajnos a nagypolitikában az elmúlt években azt tapasztalhattuk, hogy egy beruházás értékével egyenesen arányos az ellopott pénz mennyisége. Budapesten, a Fővárosi Önkormányzat és fővárosi cégek beruházásai esetében ilyen nem történhet.

Nem történhet ilyen a Lánchíd felújításával sem, amely ennek a ciklusnak az egyik legnagyobb és legnemesebb feladata. Ennek biztosítéka a Transparency International Magyarországgal kötött megállapodás

abban segít, hogy a munkát nyílt és tiszta versenyben nyerje el a győztes vállalkozás, és minden adófizető, minden budapesti pontosan lássa, hogy hogyan hasznosul a pénze gyönyörű fővárosunk emblematikus hídjának újjászületése során.”

Nos, mivel a „bazi nagy átláthatóság” jegyében a nyilvános dokumentumok feltöltésére szolgáló oldalon a bejelentés idején nem szerepelt, hogy mennyit keres ezen az üzleten a Transparency, erre vonatkozó kérdéseinket eljuttattuk a főváros kommunikációs igazgatóságához.

A BKK kommunikációs csapatától kapott válasz szerint

a Transparency International Magyarország a megbízást nettó 25 ezer forint + ÁFA / munkaóra ellenében látja el. Abban az esetben is legfeljebb 200 munkaórának megfelelő, azaz maximum nettó 5 millió forint + ÁFA megbízási díjat jogosult elszámolni, ha a megbízás munkaóra-igénye meghaladja a 200 munkaórát. A megbízási díjat a BKK az üzleti tervéből finanszírozza, az nem a Lánchíd felújítására szánt költséget terheli.”

Vagyis a tervek szerint a tenderek elbírálása során

a Soros-szervezet napi 8 munkaórával, heti 5 munkanappal számolva legalább öt hétig ellenőrzi a pályáztatás körülményeit, s ezért heti 1 millió forint díjazásban részesül.

Hogy ez a munka hogyan oszlik el, az egyelőre nem világos, mivel a hivatalos határidők szerint a közbeszerzési eljárástól függően 2021 februárjáig kell szerződést kötni a majdani kivitelezővel.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére