Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Milliókat érnek a politikusokról készült paródiák

888

2021.08.04. 18:20

Néhány humorista nagyon jól megél a kormánypárti politikusokról és közéleti személyiségekről készített paródiákból.

 

A gyakran hangoztatott kormányellenes szólamok – diktatúra, autokratizmus, sajtószabadság hiánya – ellenére még a humoristák is kitűnően megélnek a kormánypárton és annak intézkedésein való élcelődésből, volt, aki még a világjárvány ellenére is tudta növelni bevételeit.

A Portfólió összeszedte a legismertebb magyar humoristák, parodisták cégeinek pénzügyi adatait.

Az egyik legnépszerűbb előadó Bödőcs Tibor. A humorista leggyakrabban a szülőfalujából ismert figurákat, illetve – főként jobboldali – politikusokat, közéleti személyiségeket jeleníti meg műsoraiban, például Orbán Viktor miniszterelnököt vagy Mészáros Lőrinc üzletembert.

Bödőcsnek egy aktív cége van, a Burfa Szolgáltató Kft., amely 2010 után jött létre (a humorista másik cége, a Bödőcs Előadóművészeti Bt. tavaly nem termelt bevételt). A Burfa tavaly rekordévet tudhatott maga mögött, mivel a 2019-es 35,2 millió forintos forgalom 2020-ban már 103 millió forintra gyarapodott, a profit pedig 19,6 millió forintról 85,2 millió forintra nőtt. A cég májusi taggyűlési jegyzőkönyvéből nem derült ki, hogy a cégtulajdonos mihez kezdett a 85 millió forintos nyereséggel. A cikk szerint a kft. fő tevékenysége egyébként az előadóművészet, de október óta a fizikai közérzetet javító szolgáltatás is szerepel a tevékenységek között, ami különböző fürdő- és masszázsszolgáltatásokat jelenthet.

Az egyik legismertebb stand-up rendezvényhelyszín a Dumaszínház, amely tavaly bezárt a koronavírus-járvány miatt, ez látszott is a színház mögött álló cég pénzügyi számain. A Dumaszínház Kulturális Kft. árbevétele a 2019-es egymilliárd forintos szintről 2020-ban 876 millió forintra csökkent, a nyereség pedig 255 millió forintról 18,3 millió forintra mérséklődött.

A cég többségi tulajdonosa a Duma Holding Vagyonkezelő Kft., amelynek két tulajdonosa Litkai Gergely és felesége volt májusig. A Portfolio.hu szerint a Duma Holding jó évet zárt 2020-ban, 91,8 millió forintos forgalom mellett 84,8 millió forintos nyereséget ért el.

A Jancsó-filmekből is ismert Mucsi Zoltán a Nézőművészeti Kft. társulat tagja és tulajdonosa. A társaság tavaly nem zárt jó évet, ugyanis a korábbi 80 millió forintos forgalom 34,6 millió forintra zsugorodott, ami pedig 4,7 millió forintos veszteséget eredményezett.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére