Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

2015-ben találtak egy NATO-drónt az Északi Áramlatnál

888.hu

2022.10.12. 12:00

Végül a svédek gyűjtötték be a katonai eszközt.

 

Ma arról szólnak a hírek, hogy Lengyelországban szivárgást észleltek a Barátság kőolajvezetéken. A szivárgás a nyugati szakasz két vezetékéből az egyiket érintette, Plocktól mint egy 70 kilométerre. Ezen a szakaszon keresztül Németországba szállítják az olajat és szerencsére a magyarországi ágat a meghibásodás nem érinti. A hiba elhárítását már megkezdték, de egyelőre nem tudni, hogy mi okozta a szivárgást.

 

 

Mint emlékezetes. néhány hete az Északi Áramlat gázvezetéken észleltek több helyen is szivárgást és egyelőre nem tudni biztosan, hogy mi történhetett. A szakértők szerint szabotázsakcióról van szó, de ezidáig nem derült ki, hogy ki állhat a háttérben. Ráadásul az sem segít az igazság kiderítésében, hogy az év elején több félreérthető kijelentés hangzott el vezető amerikai politikusok szájából, többek között Joe Biden elnök is arról beszélt, hogy véget tudnak vetni az Északi Áramlatnak.

 

 

Az összeesküvés-elméleteket pedig tovább erősítheti az a megnyilvánulás, amit a Gazprom szóvivője hétfőn tett.

A Reuters beszámolója szerint Szergej Kuprijanov arról beszélt, hogy

egy, a NATO-hoz tartozó aknamentesítőt találtak az Északi Áramlat gázvezetéken 2015-ben.

Az orosz állami tévének nyilatkozva elmondta, hogy a kérdéses eszköz a NATO SeaFox nevet viselő aknaszedő drónja volt, amelyet körülbelül 40 méter mélyről hoztak felszínre, ám előtte elővigyázatosságból le kellett állítani a gázszállítást egy időre.

Az Északi Áramlat hivatalos honlapján közzétett 2015-ös közlemény szerint az eszközt a svéd hadsereg hozta fel a felszínre.

 

 

2015-ben Jesper Stolpe, a svéd hadsereg szóvivője a Radio Swedennek azt mondta, előzetes felmérések arra utalnak, hogy a jármű egy tengeri aknák megsemmisítésére használt robbanótöltettel van felszerelve, de hozzátette, hogy nem valószínű, hogy kárt okozna a csővezetékben.

„Jelenleg nem tartjuk veszélyesnek a kereskedelmi hajókra vagy a vezetékre nézve.” – mondta anno Stolpe.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére