Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Az amerikai demokraták nyíltan éltetik a kommunizmust

888.hu

2021.08.03. 17:20

Amerikai demokrata képviselők kommunista dalt énekeltek egy tüntetésen.

 

Ed Markey mellett Bernie Sanders szenátor és a legszélsőségesebb demokraták (az úgynevezett „Squad” – Alexandria Ocasio-Cortez és Cori Bush stb.) sorakoztak fel. A Squad csütörtök óta tiltakozott a kilakoltatási moratórium végrehajtása ellen, és egy csoporttal letáboroztak a Capitolium lépcsőjén.

A Breitbart News élő közvetítésében Markey bemutatta az „Ez a föld a te földed” című dalt, amelyről így beszélt:

Egy nagy szocialista írta ezt a nagyszerű dalt, amelyről sokan azt hiszik, hogy hazánk himnuszának szánta, de ezt szocialista írta, oké? Még az 1930-as években. Egy kommunista. Kommunista volt. Szocialista volt. Radikális volt. És tudod, mi ez a dal? Ez a föld a te földed. Tudjuk ezt énekelni?”

Mielőtt a csoport énekelni kezdhetett volna, egy capitoliumi rendőr félbeszakította, és utasította a tüntetőket, hogy szedjék össze a holmijukat, és ne hagyják azt felügyelet nélkül.

Woody Guthrie 1940-ben írta az „Ez a föld a te földed” című dalt. Az NPR közszolgálati rádió 2012 -ben így számolt be róla:

„Őt [Guthrie-t] irritálta Irving Berlin »Isten áldja meg Amerikát« című darabja, amelyet Kate Smith énekelt, és úgy tűnt, hogy a ’30-as évek végén végtelenítve játsszák ezt a számot a rádióban. Valójában annyira ingerült volt, hogy ezt a dalt válaszként írta, először gúnyosan »Isten áldotta meg Amerikát nekem« címmel, mielőtt átnevezte »Ez a föld a te földed«-re.” A szöveg radikálisabb változata lényegében egy óda a magántulajdon megszüntetéséről:

„Ott volt egy nagy, magas fal, amely megpróbált megállítani.

A festett táblán az állt: »Magántulajdon«.

De a hátulján nem volt semmi.

Ezt a földet neked és nekem teremtették.”

Ezt a dalt nagy tisztelet övezi a demokraták körében, hiszen 2009-ben Pete Seeger és Bruce Springsteen elénekelte Barack Obama akkori elnök beiktatásán.

Az Amerikai Demokratikus Szocialisták is elfogadták a dal radikális szövegét: „Woody Guthrie az Amerikai Kommunista Párt egyik útitársa volt... Guthrie számára az igazi hazafiság a munkások és közösségeik ünneplését jelentette” – írta meg a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére