Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Már a „fogvatartott” szó is tiltólistára kerülhet Amerikában

888.hu

2021.08.26. 19:00

A wisconsini seriff szerint a fogvatartott és a rab kifejezés dehumanizálja a börtönben raboskodókat. 

 

A wisconsini seriffhivatal „filozófiaváltásba” kezdett:

a személyzet ezentúl nem fogja a börtönben tartózkodókat „fogvatartottnak” nevezni, helyette lakóknak vagy „a gondozásunkban lévőknek” hívja őket

– jelentette be Kalvin Barrett seriff.

„Ezzel a névváltoztatással humanizálhatjuk azokat, akik a gondozásunkban vannak” – mondta el Barrett egy sajtótájékoztatón.

Hozzátette, hogy korábban találkozott bebörtönzött személyekkel, akik részt vesznek a Nehemiah Center for Urban Leadership Development programban, amely segíti a volt elkövetőket, hogy visszatérjenek a közösségbe. Azt mondták neki, hogy a „fogvatartottak” vagy „elítéltek” megnevezés növeli az ellenérzést velük szemben, és rontja a lehetőségeiket, amikor visszatérnek a társadalomba.

Barrett szerint a szóhasználat megváltoztatása kis lépés az akadályok csökkentésében, és remélhetőleg segít a visszaesés elkerülésében.

Arra a kérdésre, hogy egy szó hogyan segíthet elkerülni a visszaesést, Barrett azt mondta, a nyelv hozzájárulhat annak megváltoztatásához, ahogyan a bebörtönzött emberek önmagukat látják, és ahogy a társadalom látja őket.

Barrett hozzátette, hogy nincs hivatalos szabály, amely kötelezne a szóhasználat megváltoztatására, és a személyzetet nem róják meg, ha továbbra is azt mondják, hogy „fogvatartott”, de ő és a börtönvezetés azon dolgozik, hogy általánossá tegyék a „lakók” elnevezést. Elmondta, a megye célja, hogy ez a változás hivatalos politikává váljon – írta meg az Officer.com.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére