Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Gyújtogatás, késelés és verekedés – így búcsúztatta Nyugat-Európa az óévet

888.hu

2022.01.01. 18:00

Franciaországban, Svédországban és Németországban is több súlyos bűncselekmény történt szilveszteréjjel. Gyújtogatás, késelés, verekedés jellemezte az éjszakát. Ezzel szemben Magyarországon önfeledten szilvesztereztek az emberek – írta meg az Origo szombaton.

 

Míg Magyarországon békésen és jó hangulatban telt az óév utolsó napja, addig külföldön több helyen súlyos összecsapások, gyújtogatások, verekedések voltak. Az egyik legkirívóbb eset a franciaországi Strasbourgban történt. A város külső részein (ezek a leginkább bevándorlók által lakott részek) a rendőrök összecsaptak a vandálokkal – olvasható az Origo.hu oldalán.

Tizenkét embert tartóztattak le a hatóságok, ebből négyet randalírozás miatt. Egy rendőr könnyebben megsérült.

Idén sem maradhatott el a „szokásos” autógyújtogatás sem Franciaországban. A legfrissebb hírek szerint Elzász-Lotaringiában gyújtottak fel több gépkocsit a vandálok, és Strasbourgban a külső városrészekben is történtek gyújtogatások – írta a Le Figaro.

Svédországban az ország legdélibb megyéjében, Skanéban volt a legtöbb dolga a hatóságoknak szilveszteréjjel.

Ebben a megyében élnek a legnagyobb arányban bevándorlók.

Landskrona városában a mentőkre és a rendőrökre is tűzijátékokkal támadtak ismeretlenek.

Malmöben egy embert késeltek meg. Szerencsére az illető túlélte a támadást. A feltételezett elkövetőt még nem fogták el.

Szintén Malmöben történt, hogy ismeretlenek egy házat gyújtottak fel.

Mire a tűzoltók a helyszínre értek, addigra már olyan nagy lángokkal égett az épület, hogy nem lehetett megmenteni a teljes pusztulástól. A hatóságok szerint nem lehet kizárni, hogy szándékos gyújtogatás történt.

Malmöben olyan sok tűzijátékot használtak, hogy az embereknek

menekülniük kellett a hatalmas füst és zaj miatt.

Göteborgban egy 20 év körüli férfit szúrtak meg, az elkövetőt letartóztatták. Östersundban pedig tűzijátékot lőttek a rendőrökre és a rendőrautókra – számolt be az Aftonbladet.

Halálos tűzijáték-baleset történt a németországi Hennef városban (Észak-Rajna–Vesztfália tartomány) is. Egy feltehetőleg házi készítésű tűzijáték robbant fel egy 37 és egy 39 éves férfi mellett az utcán, súlyosan megsebesítve őket. A 37 éves férfi belehalt sérülésébe, a 39 éves férfit életveszélyes állapotban, kórházban ápolják. Berlinben is volt egy tűzijáték-baleset egy zártkörű rendezvényen, itt 12-en sérültek meg, köztük gyerekek, mindegyiküket kórházba kellett szállítani.

Nápolyban sokan megszegték szilveszterkor a tűzijáték-tilalmat, részben emiatt súlyos balesetek történtek a délolasz városban. Egy utcán cigarettázó férfit eltévedt lőszer talált el, egy másik férfi pedig

megvakult petárdázás közben.

Nápolyban és térségében tizennégy ember sérült meg tűzijátéktól vagy petárdától.

A legsúlyosabb állapotban egy 40 éves, Sri Lankáról származó férfit szállítottak kórházba, aki kiment az utcára cigarettázni, majd egy eltévedt lőfegyvergolyó eltalálta. Dél-Olaszországban szokásnak számít, hogy ünnepléskor lőfegyverrel lőnek a levegőbe.

Egy 53 éves nő a szemén sérült meg egy petárda felrobbanása miatt, egy 47 éves férfi el is veszítette a látását, mások könnyebb sérüléseket szenvedtek. Egy huszonegy hónapos gyermek csillagszórótól sérült meg.

A Gaetano Manfredi polgármester által elrendelt tűzijáték- és petárdastop december 31. délután lépett életbe, és szombat éjfélig tart. A tiltást azért vezették be, hogy ne terheljék tovább a koronavírusos betegekkel teli kórházakat.

A rendelkezés ellenére Nápolyban erkélyekről, tetőteraszokról számos tűzijátékot lőttek ki, és a sikátorokban petárdákat robbantottak.

A megszokottal ellentétben azonban a durrogtatás éjfél körül alig fél óráig tartott a pandémia előtti évek többórás tűzijátékával szemben.

Olaszország több városában voltak sérültjei a szilveszteri petárdázásnak.

Rómában a rendőrségnek le kellett zárnia a Colosseumnál található metrómegállót és annak környékét, mert az arra haladókra petárdákat dobáltak.

A fővárosban a nagyon ritka, az utcákat teljesen befedő sűrű köd miatt még üresebbé váltak az utcák, mint amire számítani lehetett. A piemonti Val di Susában őrizetbe vettek tíz embert, mert tűzijátékot lőttek a nagy sebességű vasútvonal hatóság által őrzött építkezési területére, és a környező erdő lángra lobbant – írja az Origo.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére