Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldal kritizálja a rendezőt, aki spanyol színészt igazolt a kubai szerepre

888.hu

2021.11.12. 09:20

Az alapvetően Trump-ellenes rendező megismerhette, hogy milyen ideológiák szolgálatába állt.

 

Aaron Sorkin író-rendező Trump ellenes megnyilvánulásai után megérezhette, hogy milyen az, amikor a szélsőbaloldal megpróbál valakit bedarálni.

Meg kellett védenie azt a döntését a sajátjaival szemben, hogy egy spanyol színésszel játszat el egy kubai karaktert a készülő filmjében.

A szereposztást az év eleji bejelentés óta bírálták a hitelesség hiánya miatt, a közösségi médiában pedig aktivisták azt írták, hogy nem kubai színésznek kellene eljátszania a főszerepet. A rendező ellen indított hadjárat része annak a trendnek, hogy nyomást gyakorolnak Hollywoodra az úgynevezett „hiteles” szereposztás érdekében, ami

megakadályozná, hogy fehér színészek latinó szerepeket, heteroszexuális színészek pedig meleg szerepeket játsszanak.

A filmben, amelyet decemberben mutat be az Amazon, az Oscar-díjas Javier Bardem Desi Arnazt alakítja, Nicole Kidman pedig Lucille Ball szerepében látható. A Hollywood Reporter című lapnak adott interjújában Aaron Sorkin megvédte döntését, amikor arról kérdezték, hogy érzékeny-e a hiteles szereposztásra.

„Tudjuk, mikor vagyunk megalázóak. Tudjuk, hogy a fekete arc a történelmi kontextus miatt megalázó, mert nevetséges karikatúrát csinálsz az emberekből” – válaszolta. „Tudjuk, hogy Mickey Rooney a Reggeli Tiffanynál című filmben a hülye figurával és sminkkel, amikor buta japán stílusban beszél, megalázó. Ez nem az, úgy érzem” – írta a Breitbart.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére