Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali sajtó szerint titkosszolgálati művelet állhat a Szájer-ügy mögött

888.hu

2020.12.02. 14:00

A HVG szerint valamilyen titkosszolgálati művelet kísérte a péntek esti razziát. Nem csak a baloldali lap jutott erre a következtetésre.

Több kérdést is felvet Szájer József ügye.

A HVG cikke szerint vannak arra utaló jelek, hogy a pénteki razziát

valamilyen titkosszolgálati művelet kísérte.

Az írás szerint Szájer mozgását könnyedén lehetett követni, és egy névtelen bejelentés már elég is lehetett ahhoz, hogy a rendőrség akcióba lépjen.

A HVG szerint továbbá az is furcsa, hogy Szájer személye gyorsan azonosíthatóvá vált, miközben az állítólagos szexpartin több diplomata is jelen volt, akikről egyelőre semmi sem szivárgott ki.

Ha ezeknek a szereplőknek nem derül fény a kilétére, akkor még inkább megerősödhet az a teória, hogy Szájer lelepleződése nem a puszta véletlen műve”

– írta a baloldali lap.

A cikk szerzője szerint nem lehet kizárni

valamelyik ország titkosszolgálatának szerepét az ügyben, mivel ezek a módszerek szerepelnek a szolgálatok eszköztárában.

Az összeesküvés-elméleteket erősítheti, hogy éppen a vétóról szó politikai csatározások csúcspontján robbant a botrány, amikor sok ország érdekében állhat a Fidesz és az Orbán-kormány hiteltelenítése.

Hasonló következtetésre jutott Vona Gábor is.
Szinte biztos vagyok benne, hogy az uniós vétó körüli botrány miatt vadászta le valamelyik (német?) titkosszolgálat Orbán brüsszeli parancsnokát”

– írta Facebook-oldalán a Jobbik volt elnöke.

Felvetette azt is, hogy „minden bizonnyal nem ez volt az első »házibuli«. Miért éppen most derült ki?” Az expolitikus bejegyzésében kitér egyebek mellett arra is, hogy nyilván nincs direkt árukapcsolás, de az ügy a brüsszeli magyar–lengyel ,,szabadságharcra” is negatív hatással lesz.

Pulai András, a Publicus Intézet elemzője is „hangosan gondolkodott” a Facebook-oldalán.

Ha sok fontos ember van ott, miért csak a Fidesz legfontosabb EU-politikusa lett (eddig) körülírva?”

– tette fel a kérdést.

Pulai szerint „valószínűleg nem ez az első ilyen parti Brüsszelben. Valószínűleg az évek során több tucat, ha nem több száz képviselő, diplomata, brüsszelita, fontos ember vett részt rajta. A Brüsszelben amúgy is különösen aktív szolgálatok és egyéb releváns szervek minden bizonnyal régóta tudtak róla” – írta a baloldali elemző.

Hozzátette, érti, hogy a Covid miatt nem voltak mindig gyülekezési korlátozások, de akkor is felmerül a kérdés, hogy miért most derült ez ki.

Végezetül hozzátette: „Lehet, hogy ez, amit ma látunk, egy olyan politikai csata része, aminek van egy másik, ennél nagyobb és fontosabb színtere?”

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére