Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A baloldali szlovén kormány jövő héten megkezdi a kétszáz kilométeres határkerítés lebontását

888.hu

2022.07.08. 20:50

Amíg Melillában és Ceutában harcolnak az afrikai migránsokkal, a szerb határon egymást lövik és a rendőreinket támadják a Közép-keletről érkező betolakodók, addig a szlovén baloldal lebontja a határkerítést, mondván, hogy ettől legális lesz az illegális határátlépés.

 

A szlovén hadsereg a jövő hét második felétől megkezdi a kerítés lebontását Horvátországgal közös határán – jelentette be pénteken Tatjana Bobnar szlovén belügyminiszter a kormányülést követő sajtótájékoztatón.

A migráció a modern társadalmak része, ezért a leghatékonyabb migrációs politika a biztonságos és legális migráció biztosítása.”

– mondta a tárcavezető.

 

A Robert Golob vezette új baloldali kormány egyik prioritása a kerítés lebontása.

Szlovénia még 2015-ben 176 kilométer hosszú pengés drótkerítést épített a migrációs hullám miatt a Horvátországgal közös, mintegy 670 kilométeres határán. Ezt később fokozatosan panelkerítésre cserélték, valamint bővítették. Jelenleg 135 kilométer pengés drótkerítés és 60 kilométer panelkerítés húzódik a közös határszakaszon.

(Photo by Jure MAKOVEC / AFP)

 

Bobnar kezdeményezésére a minisztérium egy új tanácsadói testületet is létrehozott, amely szorgalmazni fogja a biztonságosabb migrációs útvonalak létrehozását, a menekültügyi eljárások és a tartózkodási engedélyek megszerzésének hatékonyabbá tételét, a nemzetközi védelem feltételeinek könnyítését és a társadalmi integrációt.

Bobnar szerint a „menedékkérőket” rendszeresen integrálni kell a társadalomba és a munkaerőpiacra, lehetőséget kell nekik adni a nyelvtanulásra.

A bizottság már utasította a rendőrséget, hogy fordítsanak kiemelt figyelmet a veszélyeztetett csoportok védelmére, biztosítsák a nemzetközi védelmet kérelmezőkkel szembeni az egyéni bánásmódot, valamint jegyezzék fel, hogy tájékoztatták őket a jogaikról – mondta a tárcavezető, hozzátéve, hogy az eddigi eszközök felhasználásával és jelenlétével a terepen a rendőrség továbbra is gondoskodik a biztonságról és az államhatárok védelméről.

 

(MTI)

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére