Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BBC titkos forgatókönyveket készít az esetleges téli áramszünetekre

888.hu

2022.10.20. 13:20

„A kormány reméli, hogy az áramszolgáltatás a következő 36–48 órában helyreáll.”

 

A BBC-nek nagy szerepe van abban, hogy nemzeti válság idején üzeneteket juttasson el a lakossághoz, állítólag már megkezdte a vészhelyzeti adások előkészítését, hogy megnyugtassa Nagy-Britannia lakosságát, ha a téli áramkimaradásoktól való félelem valósággá válik, és

fennakadásokat okoz a bankrendszerekben, az internet-hozzáférésben, a mobiltelefon-hálózatokban és a közlekedési lámpák rendszerében.

Az egyik ilyen forgatókönyv, amelyet a The Guardian nevű újság megtekintett, a következőket tartalmazza:

A kormány reméli, hogy az áramszolgáltatás a következő 36–48 órában helyreáll. Nagy-Britannia különböző részein már korábban elkezdődik az időszakos áramellátás.”

 

Egy másik, híradós stílusban íródott:

A sürgősségi szolgálatokra rendkívüli nyomás nehezedik. Az embereknek azt tanácsoljuk, hogy csak akkor lépjenek kapcsolatba velük, ha feltétlenül szükséges.”

 

A vészhelyzeti figyelmeztetésekben arról is szó van, hogy az áramkimaradás akár két napig is eltarthat, és a kórházak és a rendőrség rendkívüli nyomás alá kerül.

Áramszünet esetén a lakosságot arra kérik, hogy autórádiókkal vagy akkumulátoros rádiókkal hallgassák be a BBC Radio 2 és 4 vészhelyzeti adásait.

A forgatókönyveket állítólag a BBC újságírói készítették a lehetséges válsághelyzetekre vonatkozó vészhelyzeti tervezési protokollok részeként.

Úgy vélik továbbá, hogy az Egyesült Királyság egyes régiói számára különböző üzeneteket küldenének, mivel Észak-Írország ugyanarra az országos hálózatra csatlakozik, mint az Ír Köztársaság, így a Nagy-Britannia szigetén bekövetkező áramkimaradások nem érintenék, de az Írország szigetén bekövetkező áramkimaradások igen.

Jelenleg nem világos, hogy a brit kormánynak, amely a BBC-vel együttműködve dolgozza ki a vészhelyzeti készenléti terveket, volt-e bármilyen szerepe az áramkimaradások forgatókönyvének kidolgozásában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére