Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A BBC titkos forgatókönyveket készít az esetleges téli áramszünetekre

888.hu

2022.10.20. 13:20

„A kormány reméli, hogy az áramszolgáltatás a következő 36–48 órában helyreáll.”

 

A BBC-nek nagy szerepe van abban, hogy nemzeti válság idején üzeneteket juttasson el a lakossághoz, állítólag már megkezdte a vészhelyzeti adások előkészítését, hogy megnyugtassa Nagy-Britannia lakosságát, ha a téli áramkimaradásoktól való félelem valósággá válik, és

fennakadásokat okoz a bankrendszerekben, az internet-hozzáférésben, a mobiltelefon-hálózatokban és a közlekedési lámpák rendszerében.

Az egyik ilyen forgatókönyv, amelyet a The Guardian nevű újság megtekintett, a következőket tartalmazza:

A kormány reméli, hogy az áramszolgáltatás a következő 36–48 órában helyreáll. Nagy-Britannia különböző részein már korábban elkezdődik az időszakos áramellátás.”

 

Egy másik, híradós stílusban íródott:

A sürgősségi szolgálatokra rendkívüli nyomás nehezedik. Az embereknek azt tanácsoljuk, hogy csak akkor lépjenek kapcsolatba velük, ha feltétlenül szükséges.”

 

A vészhelyzeti figyelmeztetésekben arról is szó van, hogy az áramkimaradás akár két napig is eltarthat, és a kórházak és a rendőrség rendkívüli nyomás alá kerül.

Áramszünet esetén a lakosságot arra kérik, hogy autórádiókkal vagy akkumulátoros rádiókkal hallgassák be a BBC Radio 2 és 4 vészhelyzeti adásait.

A forgatókönyveket állítólag a BBC újságírói készítették a lehetséges válsághelyzetekre vonatkozó vészhelyzeti tervezési protokollok részeként.

Úgy vélik továbbá, hogy az Egyesült Királyság egyes régiói számára különböző üzeneteket küldenének, mivel Észak-Írország ugyanarra az országos hálózatra csatlakozik, mint az Ír Köztársaság, így a Nagy-Britannia szigetén bekövetkező áramkimaradások nem érintenék, de az Írország szigetén bekövetkező áramkimaradások igen.

Jelenleg nem világos, hogy a brit kormánynak, amely a BBC-vel együttműködve dolgozza ki a vészhelyzeti készenléti terveket, volt-e bármilyen szerepe az áramkimaradások forgatókönyvének kidolgozásában.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére