Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A belgák is szabadulnának a terroristáktól

888.hu

2022.07.07. 12:50

Az angolokhoz hasonlóan.

 

A belga parlament szerdán megtette az első lépést az Iránnal kötött szerződés ratifikálása felé, amely lehetővé tenné, hogy egy Belgiumban terrorizmusért elítélt iráni személyt visszaküldjenek Teheránba.

 

Mint ahogy azt a 888.hu korábban megírta: A brit kormány az illegális menedékkérőket, akik gyakran Iránból, Irakból vagy Eritreából érkeznek, Ruandába akarják repíteni – ahol aztán kérvényt kell benyújtaniuk. London és Ruanda között született egy erről szóló megállapodás is, amelynek értelmében az Angliába érkező bevándorlókat a kelet-afrikai ország – kifizetés fejében – befogadja. Ennek célja, hogy visszatartsák az embereket attól, hogy megpróbáljanak illegálisan belépni az Egyesült Királyságba.

 

Az ENSZ Menekültügyi Főbizottsága ugyanakkor határozottan ellenzi az illegális határátlépők áttelepítéséről szóló brit-ruandai egyezséget.

A háborúk, konfliktusok és üldöztetések elől menekülő emberek együttérzést és könyörületet érdemelnek. Nem szabad áruként kereskedni velük, és külföldre átszállítani őket, hogy ott foglalkozzanak velük.”

– mondta Gillian Triggs, a szakszervezet menekültek nemzetközi védelmi kérdéseiben illetékes vezető helyettese.

 

A szerződés az elmúlt napokban nagy felháborodást váltott ki, mivel a kritikusok attól tartanak, hogy ez, a belga bíróság által 20 év börtönbüntetésre ítélt terrorista, Aszadollah Aszadi szabadon engedéséhez vezethet. Aszadi az iráni rezsim ellenzőinek franciaországi gyűlését célzó robbantási tervben játszott szerepet.

 

Vincent Van Quickenborne belga igazságügyi miniszter azonban kedden megvédte a szerződést a belga képviselők előtt, azzal érvelve, hogy „emberi életek vannak veszélyben”.

A kormánypárti törvényhozók kezdeti aggályai ellenére a parlament külügyi bizottsága szerdán megszavazta az egyezséget, amely megnyitja az utat afelé, hogy jövő héten a parlament teljes mértékben elfogadja a javaslatot.

 

Az iráni ellenzék, amely kedden Brüsszelben tiltakozott a megállapodás ellen, csalódottan reagált a szavazás eredményére. Shahin Gobadi, az Iráni Népi Mojahedin Szervezet szóvivője Párizsban „szégyenletes megállapodásnak” nevezte a határozatot.

 

A tervezett szerződést az Egyesült Államokban is bírálták: Bob Menendez, az amerikai külügyi bizottság elnöke figyelmeztette Belgiumot, hogy ne adjon büntetlenséget Aszadinak.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére