Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormány elkezdett felkészülni a „legrosszabb forgatókönyvre”

888.hu

2022.11.03. 18:00

A The Guardian című napilap által látott, bizalmasnak minősített dokumentumok szerint a brit kormány egy olyan forgatókönyv kidolgozásába kezdett, amely az akár egy hétig eltartó áramkimaradásokra készíti fel a szigetországot.

 

A tervek – amelyeket először 2021-ben vezettek be, de az energiaválság fényében aktualizáltak – kifejezetten a kiszolgáltatottak, például a fiatalok, az idősek és az orvosi ellátásra szorulók menedékkel, vízzel és élelemmel való ellátására összpontosítanak. A The Guardian című napilap azt állítja, hogy a kormány országszerte tesztgyakorlatokat hajtott végre a Yarrow-programhoz,

 

amely egy titkos vészhelyzeti terv arra az esetre, ha Nagy-Britanniában nagymértékű áramkimaradás lépne fel.

 

Annak ellenére, hogy a kormány támogatásokat jelentett be az energia árának korlátozására, a National Grid vezetője, John Pettigrew szerdán a Financial Timesnak nyilatkozva azt mondta, hogy a brit háztartásoknak „anyagilag nagyon nehéz” lesz a téli hónapokban.

A vállalat vezetője korábban már figyelmeztetett, hogy a januári és a februári hónapokban 16 és 19 óra között országszerte áramkimaradások lehetnek.

 

 

 

Az Egyesült Királyság nem függ az orosz gázimporttól, mint Európa nagy része. Mivel azonban a kormányzó Konzervatív Párt több mint egy évtizeden át nem tudta biztosítani a nemzet energiafüggetlenségét saját gáztartalékainak kiaknázásával, a téli hónapokban még mindig nagy mennyiségű energiát kénytelen importálni Európából.

Liz Truss korábbi miniszterelnök októberben megállapodást kötött Belgiummal, Franciaországgal és Hollandiával arról, hogy a téli időszakban is áramot biztosítanak, cserébe megnyitják az északi-tengeri brit területeket az európai szélerőmű-projektek előtt. Arra viszont nincs garancia, hogy a kötelezettségvállalásokat akkor is teljesítik, ha az országok saját hiánnyal is küzdenek.

 

Egy évszázadnyi saját energiakincsünkön ülünk, mégis hetekig tartó áramkimaradásokkal kell szembenéznünk.”

– fogalmazott Richard Tice, a Reform UK párt vezetője arra utalva, hogy szerinte nincsenek kiaknázva Nagy-Britannia természeti erőforrásai, például a bowlandi palagázlelőhelyek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére