Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormány elkezdett felkészülni a „legrosszabb forgatókönyvre”

888.hu

2022.11.03. 18:00

A The Guardian című napilap által látott, bizalmasnak minősített dokumentumok szerint a brit kormány egy olyan forgatókönyv kidolgozásába kezdett, amely az akár egy hétig eltartó áramkimaradásokra készíti fel a szigetországot.

 

A tervek – amelyeket először 2021-ben vezettek be, de az energiaválság fényében aktualizáltak – kifejezetten a kiszolgáltatottak, például a fiatalok, az idősek és az orvosi ellátásra szorulók menedékkel, vízzel és élelemmel való ellátására összpontosítanak. A The Guardian című napilap azt állítja, hogy a kormány országszerte tesztgyakorlatokat hajtott végre a Yarrow-programhoz,

 

amely egy titkos vészhelyzeti terv arra az esetre, ha Nagy-Britanniában nagymértékű áramkimaradás lépne fel.

 

Annak ellenére, hogy a kormány támogatásokat jelentett be az energia árának korlátozására, a National Grid vezetője, John Pettigrew szerdán a Financial Timesnak nyilatkozva azt mondta, hogy a brit háztartásoknak „anyagilag nagyon nehéz” lesz a téli hónapokban.

A vállalat vezetője korábban már figyelmeztetett, hogy a januári és a februári hónapokban 16 és 19 óra között országszerte áramkimaradások lehetnek.

 

 

 

Az Egyesült Királyság nem függ az orosz gázimporttól, mint Európa nagy része. Mivel azonban a kormányzó Konzervatív Párt több mint egy évtizeden át nem tudta biztosítani a nemzet energiafüggetlenségét saját gáztartalékainak kiaknázásával, a téli hónapokban még mindig nagy mennyiségű energiát kénytelen importálni Európából.

Liz Truss korábbi miniszterelnök októberben megállapodást kötött Belgiummal, Franciaországgal és Hollandiával arról, hogy a téli időszakban is áramot biztosítanak, cserébe megnyitják az északi-tengeri brit területeket az európai szélerőmű-projektek előtt. Arra viszont nincs garancia, hogy a kötelezettségvállalásokat akkor is teljesítik, ha az országok saját hiánnyal is küzdenek.

 

Egy évszázadnyi saját energiakincsünkön ülünk, mégis hetekig tartó áramkimaradásokkal kell szembenéznünk.”

– fogalmazott Richard Tice, a Reform UK párt vezetője arra utalva, hogy szerinte nincsenek kiaknázva Nagy-Britannia természeti erőforrásai, például a bowlandi palagázlelőhelyek.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére