Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit kormány zavargásokra számít, amiért az emberek nem tudják kifizetni az energiaszámlákat

888.hu

2022.08.25. 16:00

Boris Johnson azonban ragaszkodik ahhoz, hogy Ukrajna támogatását meg kell hosszabbítani.

 

Az Egyesült Királyság energiaügyi vezetői figyelmeztették a kormányt, hogy az országban tömeges polgári zavargások várhatók, mivel az emberek nem engedhetik meg maguknak a korábbi fűtés- és villanyszámláikat ezen a télen.

A kormányt arra kérik, hogy hagyjon jóvá „radikális” COVID-típusú mentőcsomagokat olyan kisvállalkozások számára, amelyek a megugró energiaköltségek miatt teljes tönkremenetelnek néznek ki.

Az energiavállalatok főnökei figyelmeztették a minisztereket, hogy zavargások lesznek, ha nem tesznek semmit a növekvő számlák terheinek enyhítésére”

– írja a Telegraph .

Az egyik vezető iparági szereplő azt mondta, hogy amikor az emberek „rájönnek, hogy ez milyen rossz lesz”, akkor erőszakos tüntetések formájában az utcára vihetik haragjukat.

A megjegyzések természetükben hasonlóak a kampányoló Tom Scott megjegyzéseihez, aki arra buzdítja az embereket, hogy tagadják meg a számláik kifizetését, és azt állítja, hogy társadalmi zavarok vannak a láthatáron.

Londonban nagy zavargás volt [1990-ben]”

– mondta Scott a korábbi adólázadásokra utalva.

Ezt nem szeretném látni, de úgy gondolom, hogy szinte elkerülhetetlen, hogy ha a kormány nem tesz sokkal hatékonyabb lépéseket az emberek megsegítésére, akkor széles körű polgári zavargások lesznek.„

 

A figyelmeztetések ellenére Boris Johnson miniszterelnök továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy a britek továbbra is támogassák az ukránokat pénzzel és fegyverrel.

Azt is tudjuk, hogy ha mi fizetjük az energiaszámlánkat Vlagyimir Putyin gonoszságaiért, akkor Ukrajna népe a vérével fizet”

– mondta Johnson.

És ezért tudjuk, hogy maradnunk kell az úton. Mert ha Putyin sikerrel járna, akkor Oroszország peremén egyetlen ország sem lenne biztonságban, és… (ez) zöld utat jelentene a világ minden autokratája számára, hogy a határokat erőszakkal meg lehet változtatni”

– tette hozzá.

Annak ellenére, hogy sok brit küzd az alapvető szükségletek kifizetésével, miközben az élelmiszer-infláció is szárnyal, Johnson jóváhagyta, hogy további 54 millió font közpénzt küldjenek Ukrajnába új fegyverrendszerek vásárlására.

Az energiaszámlák a tervek szerint jövő áprilisra 6522 fontra emelkednek, ez a szint az ország egyharmadának szegénységbe sodrásával fenyeget.

Az Auxilione tanácsadó cég azt mondta, hogy az árplafon háromszorosa lesz a jelenlegi 1971 font éves határértéknek”

- írja a Daily Mail. A számlák az ukrajnai háború kezdete előtt évi 1000 fontot tettek ki.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére