Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit miniszterelnök is elment Kijevbe

888.hu

2022.04.10. 12:20

Boris Johnson brit miniszterelnök meglepetésszerű látogatást tett Kijevben, ahol megbeszélést folytatott Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel.

 

A látogatást Ukrajna Egyesült Királyságban működő nagykövetsége hozta nyilvánosságra egy közösségi médiában közzétett bejegyzésben, amelyen a brit és az ukrán vezető együtt ül egy brit és ukrán zászlókkal szegélyezett tárgyalóasztalnál. Andrij Sybiha, Zelenszkij elnök egyik segítője úgy méltatta az Egyesült Királyságot, mint „Ukrajna védelmi támogatásának vezetőjét”, Johnson miniszterelnököt pedig mint „a háborúellenes koalíció vezetőjét”, az orosz agresszorral szembeni szankciók vezetőjét.

A látogatásra azt követően került sor, hogy a brit kormány bejelentette: több száz páncéltörő rakétarendszert és további légvédelmi rakétarendszereket, valamint kifinomult lőszereket küld Ukrajnának, egyéb halálos segélyek mellett, hogy segítse az orosz erők elleni harcot. A miniszterelnök hivatalos rezidenciájának, a Downing Street 10. számú háznak a szóvivője a The Telegraph által közölt kommentárokban megerősítette, hogy Johnson Ukrajnába utazott, hogy személyesen találkozzon Zelenszkij elnökkel, az ukrán néppel való szolidaritás jeleként.

 

Megvitatják az Egyesült Királyság Ukrajnának nyújtott hosszú távú támogatását, és a miniszterelnök egy új pénzügyi és katonai segélycsomagot fog ismertetni.”

– tette hozzá a szóvivő.

Johnson miniszterelnök személyes Twitter-fiókján közzétett bejegyzés is megerősítette, hogy „találkozott barátjával, Zelenszkij elnökkel, hogy megmutassuk rendíthetetlen támogatásunkat Ukrajna népe iránt”.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére