Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit rendőrség vizsgálja a kínai főkonzulátuson megvert tüntető esetét

888.hu

2022.10.17. 19:30

Vizsgálatot indított hétfőn a brit rendőrség, miután Kína manchesteri főkonzulátusánál azonosítatlan férfiak bevonszoltak egy hongkongi tüntetőt a képviselet területére, ahol összeverték – közölték a hatóságok.

 

A tüntetés a Kínai Kommunista Párt 5 évente megtartott pekingi kongresszusának nyitónapjával egy időben történt. A kongresszuson másodszor is újraválasztják a párt élére Hszi Csin-pinget.

Több tiltakozó transzparenst helyezett el a manchesteri főkonzulátus előtt, az egyiken a következő felirattal: „az ég elpusztítja a kínai Kommunista Pártot”.

A manchesteri rendőrség szerint körülbelül 30–40 ember gyűlt össze a képviselet. Közleményükben elmondták, nem sokkal 16 óra előtt férfiak kisebb csoportja jött ki a konzulátusról, ahova magukkal rángattak egy férfit, akit bent megvertek.

 

A rendőrök közbeléptek és eltávolították a sértettet a főkonzulátus területéről.”

– tájékoztat a rendőrség honlapjukon.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a harmincas éveiben járó férfi több sérülést szenvedett, éjszakára bent tartották a kórházban. Letartóztatásokra egyelőre nem került sor.

Rob Potts rendőrfőnök-helyettes elmondta, teljes körű nyomozást indítottak.

Alicia Kearns, a kormányzó konzervatív párt egyik képviselője és a parlament külügyi bizottságának vezetője, azt mondta, a kormánynak be kellene kéretnie a kínai nagykövetet és kiutasítani vagy felelősségre vonni minden olyan tisztviselőt, aki részt vett a bántalmazásban.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-bin Pekingben hétfőn újságíróknak úgy nyilatkozott, nincs tudomása a helyzetről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére