Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A brit rendőrség vizsgálja a kínai főkonzulátuson megvert tüntető esetét

888.hu

2022.10.17. 19:30

Vizsgálatot indított hétfőn a brit rendőrség, miután Kína manchesteri főkonzulátusánál azonosítatlan férfiak bevonszoltak egy hongkongi tüntetőt a képviselet területére, ahol összeverték – közölték a hatóságok.

 

A tüntetés a Kínai Kommunista Párt 5 évente megtartott pekingi kongresszusának nyitónapjával egy időben történt. A kongresszuson másodszor is újraválasztják a párt élére Hszi Csin-pinget.

Több tiltakozó transzparenst helyezett el a manchesteri főkonzulátus előtt, az egyiken a következő felirattal: „az ég elpusztítja a kínai Kommunista Pártot”.

A manchesteri rendőrség szerint körülbelül 30–40 ember gyűlt össze a képviselet. Közleményükben elmondták, nem sokkal 16 óra előtt férfiak kisebb csoportja jött ki a konzulátusról, ahova magukkal rángattak egy férfit, akit bent megvertek.

 

A rendőrök közbeléptek és eltávolították a sértettet a főkonzulátus területéről.”

– tájékoztat a rendőrség honlapjukon.

A rendőrség közleményében azt írta, hogy a harmincas éveiben járó férfi több sérülést szenvedett, éjszakára bent tartották a kórházban. Letartóztatásokra egyelőre nem került sor.

Rob Potts rendőrfőnök-helyettes elmondta, teljes körű nyomozást indítottak.

Alicia Kearns, a kormányzó konzervatív párt egyik képviselője és a parlament külügyi bizottságának vezetője, azt mondta, a kormánynak be kellene kéretnie a kínai nagykövetet és kiutasítani vagy felelősségre vonni minden olyan tisztviselőt, aki részt vett a bántalmazásban.

A kínai külügyminisztérium szóvivője, Vang Ven-bin Pekingben hétfőn újságíróknak úgy nyilatkozott, nincs tudomása a helyzetről.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére