Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook elismerte, hogy „tényellenőrzései” igazából véleménynyilvánítások

888.hu

2021.12.14. 13:40

Annak ellenére, hogy a Facebook a pontos információk garantálójaként tünteti fel magát, a bíróságon elismerte: az információk „tényellenőrzései” – amelyek gyakran a konzervatívokat célozzák – nem mások, mint véleménynyilvánítások.

 

Az eset a Facebook John Stossel újságíróval szembeni bírósági ügyéhez köthető, aki rágalmazás miatt perelte be a céget, mert az „tényellenőrzés” címkével látta el a szakértő klímaváltozásról szóló videóit.

A Facebook bírósági beadványában arra hivatkozik, hogy Stossel nem hivatkozott olyan tényekre, amelyek alátámasztják, hogy a magát most már Metának nevező Facebook rosszindulatból cselekedett volna.

Azt is írják, hogy a cikket illető címkék nem rágalmazóak, csupán véleményt nyilvánítanak.

A Meta azt állítja, hogy Stosselnek „a Climate Feedback különálló weboldalait a Metának kell tulajdonítania”, mivel a technológiai vállalat a cenzúrát külső, liberális médiaszervezetekből és nonprofit szervezetekből álló tényellenőrzőkre bízza.

A Facebook ezt a rendszert arra használja, hogy

elhatárolja magát a tények ellenőrzésének felelősségétől, azzal érvelve, hogy a döntéseket harmadik felek hozzák meg, nem pedig maga a vállalat.

A cég azonban továbbra is az ilyen döntések alapján cselekszik azáltal, hogy címkéket ragaszt a „tényellenőrzött” bejegyzésekhez, és elnyomja az elérést a platformon.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére