Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Facebook visszaél a személyes adatainkkal

888.hu

2017.10.03. 08:28

A Mark Zuckerberg médiamogul által irányított Facebook megsérti az adatvédelmi és a felhasználók személyes adatainak titkosításáról szóló törvényt, hiszen egy halom információt adnak ki az amerikai nyomozó iroda munkatársainak.
WASHINGTON, 8:28

A Mark Zuckerberg médiamogul által irányított Facebook megsérti az adatvédelmi és a felhasználók személyes adatainak titkosításáról szóló törvényt, hiszen egy halom információt adnak ki az amerikai nyomozó iroda munkatársainak.

A Facebook kétszínűségére a most zajló kongresszusi nyomozás mutatott rá. Zuckerbergék   szerint az Egyesült Államokban a tavalyi elnökválasztási kampány idején, és után mintegy tízmillióan követték a gyaníthatóan oroszok által közzétett reklámanyagokat.

Megközelítőleg 470 "nem autentikus", tehát fake profilt azonosított a Facebook, már bőven a választási kampány előtt, de ezen profilok által vásárolt 100 ezer dolláros hirdetés miatt a médiaóriás semmit nem tett ellenük.

Az óriási pénzösszeg bezsebelése után a Facebook vezetői hétfőn részletesen adatolva átadták a washingtoni kongresszusnak a valószínűsíthetően oroszok által közzétett mintegy 3000 reklámanyag teljes adatbázisát. Semmilyen erkölcsi gátat nem érezve tetteik felelősségéért.

A kongresszusi bizottság által ismertetett adatokból kitűnik, hogy az "orosz hekkerek" feltehetően nem is léteztek, hiszen a fent említett fake profilok körülbelül 50 százalékát a választások után aktivizálták.

A fenti esetből csupán két alapvető következtetést szabad levonni:

  1. A világ legnagyobb médiacége pénzért bármire hajlandó.
  2. A világ legnagyobb médiacége több mint 1 milliárd ember adataival rendelkezik, amelyeket kész az FBI rendelkezésére bocsátani.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére