Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A feketepiacon köthetnek ki az Ukrajnába küldött nyugati fegyverek

888.hu

2022.03.18. 12:30

Egy kanadai nem kormányzati szervezet (NGO) arra figyelmeztetett, hogy az Ukrajnába szállított nyugati fegyverek nemcsak orosz kézbe kerülhetnek, hanem akár a nemzetközi feketepiacon is eladhatják őket.

 

Kelsey Gallagher a Project Ploughshares nevű civil szervezet kutatójaként dolgozik. Mivel a kanadai fegyverszállítmányok még mindig nem érkeztek meg Ukrajnába, arra figyelmeztet, hogy a szállítmányok egy része a feketepiacra kerülhet, vagy az orosz hadsereg illetve helyi félkatonai csoportok az ukrán nép ellen fordíthatják.

 

Az a valós veszély fenyeget, hogy az ukrán kormány potenciálisan nem tudja ellenőrizni ezeket a fegyvereket”

mondta Gallagher a kanadai közszolgálati műsorszolgáltatónak, a CBC-nek.

 

Elmondása szerint bármikor is csillapodik a konfliktus, a fegyverek nem fognak csak úgy eltűnni. Gallagher szerint nem biztos, hogy az ukrán hatóságok be tudják fogadni és biztosítani tudják azt a hatalmas mennyiségű fegyvert, ami az országba áramlik, így ez hosszú távon rossz szolgálatot tehet az ukrán népnek és a régió civil lakosságának.

 

Costanza Musu, az Ottawai Egyetem professzora szintén rávilágított a problémára, mondván: „Nem zárhatjuk ki teljesen annak lehetőségét, hogy a fegyverek egy része rossz kezekbe kerül”.

Musu emlékeztetett, hogy a múltban tűntek el vagy használták fel a nyugati fegyverszállítmányokat Afganisztánban, Szaúd-Arábiában és Líbiában is.

Az orosz invázió kezdete óta Kanada több tízmillió dollár értékű katonai támogatást ígért Ukrajnának. Az ígért támogatás páncéltörő rendszereket, rakétákat, kézifegyvereket, géppisztolyokat és lőszert tartalmaz.

 

A magyar baloldal is fegyvereket küldeni Ukrajnába

A fegyverek és katonák küldéséről elsőként Márki-Zay Péter, Gyurcsány jelöltje beszélt a Partizán című baloldali propagandacsatornán. Azt mondta, hogy kész fegyvereket és katonákat küldeni Ukrajnába.

 

 

Később az ATV-ben is erről magyarázott.

 

Potocskáné Kőrösi Anita, a Jobbik alelnöke egy lakossági fórumon beszélt arról, hogy magyar katonákat is a frontra küldene.

 

Hogyha van egy háború, amiben a NATO részt vesz, akkor ott természetesen neki mennie kell és harcolnia kell, de nem a civil embereket küldjük (...) hát nekem is van most, mert ugye van a férjem, aki hadköteles lenne, meg a két fiam is már hadköteles lenne. Hát nyilván nem akarom én sem, hogy a gyerekeimet és a férjemet elvigyék (...). Aki meg elment katonának, az azért ment oda, hogyha a NATO hadba küldi, akkor ő fölüljön a repülőre és elmenjen a háborúba. Mer' ő ezért kapja a fizetését. Ő ezt a szakmát, ezt a hivatást választotta”.

 

Rónai Sándor, a DK európai parlamenti képviselője az ATV reggeli műsorában fogalmazott úgy a magyar katonai segítség elmaradása miatt:

Nagyon sajnálom a magyar kormány bejelentését, miszerint mi nem segítünk száz százalékig, hiszen más uniós tagállamok például fegyverek szállításával segítenek.”

 

Hozzátette: szerinte ezzel nem veszélyeztetnék a kárpátaljai magyarságot. A fegyverszállítások tényét az orosz kormány egyébként úgy kommentálta, hogy az Ukrajna területére érkező szállítmányokat célpontnak tekintik, így előfordulhat, hogy akár a magyarlakta településeken áthaladva lövik ki az ilyen céllal érkező konvojokat.

 

 

Számos baloldali politikustársához hasonlóan Demeter Márta is azt követeli, hogy Magyarország szállítson fegyvereket Ukrajnába. A Jobbik parlamenti képviselője a Jobbik N1 TV nevű propaganda médiumában Róna Péter és Fazakas Attila mellett ülve március 2-án azt mondta: „Ha Ukrajnát védjük, azzal Magyarországot is védjük (...), úgyhogy nem lehet kérdés, hogy mit kell tenni. Azt gondolom, hogy nekünk, az ellenzéknek pedig az a feladatunk, hogy megpróbáljuk kikényszeríteni azokat a kormányzati döntéseket, amelyek a magyar emberek biztonságát ténylegesen szolgálják, és az ehhez szükséges társadalmi támogatottságot teremtsük meg”.

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére