Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A gáz az új migráns – majd eldöntik helyettünk, hogy kinek, mennyi jut

888.hu

2022.07.04. 12:00

Egyeseknek a gondolatok nagyon könnyen jönnek.

 

Nagyot ment a hétvége folyamán Manfred Weber, az Európai Néppárt bajor elnöke.

Azt találta mondani, hogy

igazságosan kell elosztani az Európai Unióba érkező földgázt a tagországok között, emiatt pedig rendkívüli EU-csúcsot kell tartani júliusban.

Photo: Armin Weigel/dpa

 

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy miközben a nyugati országok sodorták bele az Uniót az energiahiányt okozó embargós hisztériába, most azoktól az országoktól – köztük Magyarországtól – akarják elvenni a tartalékot, amelyek reálisan gondolkodtak. Működik tehát, a „ha nekem rossz, legyen az neked is” elv.

 

Az embernek dejá vu érzése támad, amikor ilyen gondolatokat hall. Hasonló megnyilvánulásokat hallhattunk a 2015-ös migrációs válság idején is, amikor a brüsszeliek szét akarták osztani kötelező érvényűen a bevándorlókat a tagországok között. Ennek végrehajtására találták ki a kvótarendszert.

Látható tehát, hogy

a Weber-féle politikusok fejében nincs különbség a migránskvóta és a gázkvóta között.

 

Mások is erre a következtetésre jutottak.

Friedrich Merz, a német Kereszténydemokrata Unió (CDU) vezetője is látni véli a párhuzamot.

 

Valószínűleg jelentős elosztási konfliktusok lesznek az EU-n belül – mint 2015-ben és 2016-ban a menekültválság kapcsán.”

– fogalmazott a Neue Osnabrücker Zeitung című német lapnak, amelyet a Die Welt szemlézett.

(Photo by Fabian Sommer / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP)

 

Merz arról is beszélt, hogy nem szabad kiprovokálni Oroszországtól a gázszállítások leállítását.

Nem szabad nyilvános nyilatkozatokban ilyen forgatókönyvekről beszélni. Ha Oroszország a szerződésnek megfelelően viselkedik, a karbantartási munkálatok után a szállítások folytatódnak.”

 

Július 11-én kezdődnek az Északi Áramlat balti-tengeri gázvezetéken az éves karbantartási munkálatok, amelyek általában tíz napig tartanak. Ekkor nem áramlik gáz az Északi Áramlat 1-en keresztül. A nagy aggodalom az, hogy Oroszország a karbantartás után nem fogja újra megnyitni a gázcsapot.

 

Közben a Szövetségi Hálózati Ügynökség (Bundesnetzagentur) borús kilátásokat vázol a téli időszakra:

Németország nem húzná sokáig a jelenlegi gázkészleteivel.

 

„Amennyiben nem kapunk többé orosz gázt és átlagos meleg telünk lesz, a jelenleg tárolt mennyiségek – beleértve a más európai országoknak való gázszállítással kapcsolatos kötelezettségeinket is – talán egy-két hónapig tartanak ki.
– mondta a szabályozó hatóság elnöke, Klaus Müller.

 

A német gáztárolók jelenleg valamivel több mint 60 százalékig vannak tele.

A németországi gáztározók összesített kapacitása 23 milliárd köbméter, míg a magyarországi tározóké 6,3 milliárd. Ez azt jelenti, hogy ha csak a lakossági felhasználást vennénk figyelembe, akkor a 9,75 milliós Magyarországon lakosságarányosan több, mint kétszer akkora a kapacitás, mint a több mint 83 milliós Németországban.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére