Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Google új szintre emeli a jóemberkedést. Woke-kompatibilis szavakkal

888.hu

2022.04.26. 13:00

A Telegraph beszámolója szerint a Google dokumentumszerkesztője elkezdi korrigálni az emberek által beírt nyelvezetet, hogy az „befogadóbb” legyen. Ennek fényében a vállalat figyelmeztetéseket fog küldeni a felhasználóknak azt javasolva, hogy tartózkodjanak az olyan kifejezések használatától, mint a „policeman” vagy a „landlord”, mivel ezek nemi megkülönböztetéssel bírnak. Mutatunk mi is pár szót, amit ki lehetne javítani.

 

A Google által küldött figyelmeztetések tájékoztatni fogják a felhasználókat, hogy amit beírtak, az „nem biztos, hogy minden olvasó számára befogadható”, ezért „fontolják meg az egyéb szavak használatát”. A figyelmeztetés mellé olyan alternatívákat is kínálnak majd, amelyekben nincsen nemi megkülönböztetés.

A Big Brother (bocsánat, Big Person) is correcting you on Google című cikk kiemeli, hogy még az olyan technikai kifejezések is áldozatul esnek majd a Google woke-korrekciójának, mint a „motherboard” (alaplap).

 

Ha például John F. Kennedy beiktatási beszédére keresünk rá, a Google azt javasolja, hogy a „for all mankind” kifejezés helyett a „for all humankind”-ot kellene használni.

Silkie Carlo, a Big Brother Watch nevű jogvédő csoport igazgatója ezt a fajta korrekciót „mélyen tolakodónak” nevezte.

 

A Google új segédeszközével a vállalat nemcsak minden egyes beírt szót elolvas, hanem megmondja, hogy mit írjunk be. Ez a beszédellenőrzés mélységesen hátborzongató és helytelen. Az ilyen invazív technológia aláássa a magánéletet, a véleménynyilvánítás szabadságát és egyre inkább a gondolat szabadságát is.”

– fogalmazott.

Lazar Radic, a Nemzetközi Jog- és Gazdaságtudományi Központ vezető gazdaságpolitikai kutatója rávilágított, hogy sok esetben a „landlord” a jobb választás, mert narratív szempontból több értelme van például egy regényben.

 

 

Minden írott műnek – beleértve az írott művészeti formákat, például a regényeket, dalszövegeket és verseket is – ugyanazt az unalmas sablont kellene követnie?”

– tette fel a kérdést.

 

Lényegében a Google szó szerint átveszi az Orwell 1984 című regényéből ismert Igazságügyi Minisztérium szerepét, amely felügyeli a nyelvet, és gondoskodik arról, hogy a Newspeak-je szükség esetén megvalósuljon.

 

Ezen felbuzdulva a 888.hu is javasolna néhány korrekcióra váró kifejezést.

 

Nézzük:

  • Illegális bevándorló: háború elől menekülő szír
  • Orosz sportoló: Vlagyimir Putyin
  • Nő: férfi, ha úgy tartja kedve
  • Draq queen: iskolai/óvodai oktató
  • Udvarias férfi: toxikus maszkulinitás
  • Szólásszabadság: rossz
  • Donald Trump és Orbán Viktor: patás ördög

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére