Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A haladók pontszámokkal osztályoznák az állítások helyességét a közösségi médiában

888.hu

2022.07.12. 13:40

Tök jó!

 

Az „Online biztonsági törvényjavaslat” módosítását, amely cenzúrázná a „legális, de káros” tartalmakat a Konzervatív Párti John Penrose törvényhozó terjesztette be.

 

Mintha valami disztópikus fikcióból lépett volna elő Penrose, Weston-super-Mare képviselője azt javasolta, hogy a kormány kényszerítse az online platformokat arra, hogy a felhasználókat korábbi kijelentéseik alapján értékeljék, hogy mennyire igazmondók”

– írja Dan Frieth.

 

A módosítás kimondja, hogy minden olyan felhasználót, aki „felhasználó által generált tartalmat készített”, híreket tett közzé, vagy csupán „kommenteket” írt, az adott platformnak rangsorolnia kell, és a „történelmi tényszerűségüket” jelző pontszámot kell adnia.

A felhasználó hozzászólásait ezután „oly módon jelenítenék meg, amely lehetővé teszi, hogy bármely felhasználó véleményt alkothasson a tartalom valószínűsíthető tényszerűségéről”.

Más szóval, az új törvény felhatalmazná a szélsőbaloldali közösségi médiaplatformokat, hogy a kormányzati bírságok fenyegetése mellett „félretájékoztatási” pontszámokat alkalmazzanak a jobboldali felhasználók profiljaira.

Lord Frost konzervatív politikus, arra figyelmeztetett, hogy az online biztonságról szóló törvényjavaslat a politikai vélemények szemérmetlen cenzúrájához vezethet.

A Munkáspárt kifejezte azon szándékát, hogy a szabályozási keretet kiterjeszti az „egészséggel kapcsolatos félretájékoztatásra és dezinformációra is”.

 

Mindez oda vezethet, hogy az állam a közösségi médiavállalatokat jelöli ki az igazság online döntőbírájaként, és ez komoly problémákat vet fel a szólásszabadság szempontjából”

– figyelmeztetnek a levélben.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére