Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A hollandok nem kérnek a radikális iszlámból

Csordás Bettina

2019.02.13. 18:20

Tovább folyik a vita a mecsetek külföldi finanszírozásának tiltásáról Hollandiában, egyelõre azonban nincsenek a láthatáron konkrét intézkedések.
AMSZTERDAM, 18:20

Tovább folyik a vita a mecsetek külföldi finanszírozásának tiltásáról Hollandiában, egyelőre azonban nincsenek a láthatáron konkrét intézkedések.

Noha a kormánykoalíció célként tűzte ki a holland vallási intézményekhez elnyomó országokból érkező pénzek leállítását az előző választásokat követően, további lépésekre van szükség annak felméréséhez, hogy ez pontosan miként lehetséges" 

– mondta Wouter Koolmees szociális és foglalkoztatási miniszter az MTI közlése szerint.

Az egyik lehetőség a vallásszabadságot, illetve a kölcsönös holland finanszírozást elutasító országokból érkező támogatások betiltása lehetne"

— tette hozzá.

Az NRC holland napilap arról számolt be korábban, hogy az országban legalább harminc olyan iszlám szervezet van, amely finanszírozásban részesül vagy részesült a Perzsa-(Arab-)öböl menti államokból, több is eurómilliókat kapott Kuvaitból vagy Szaúd-Arábiából.

Az újságcikk szerint az as-Soennah hágai mecsethez például olyan kuvaiti csoporttól érkeztek pénzek, amelyet az Egyesült Államok terrorszervezetként tart számon.

Sokakat aggodalommal tölt el ez a fajta külföldi finanszírozás, bizonyos források esetén félőnek tartják, hogy a támogatók az iszlám szélsőséges, fundamentalista irányzatát kívánják terjeszteni Hollandiában.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére