Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A járvány alatt jelentősen megugrott az antiszemita rongálások száma

888.hu, MTI

2021.04.08. 08:00

A koronavírus-járvány idején megnőtt a zsidó közösségi tulajdon elleni antiszemita atrocitások száma a Tel-avivi Egyetem éves antiszemitizmus-jelentése szerint – közölte a Háárec című újság honlapja szerdán.

 

Tavaly több mint 20 százalékkal megszaporodtak a zsidó közösségi tulajdon, a zsinagógák, a temetők és az emlékhelyek elleni támadások, de csökkentek a zsidók elleni személyes, fizikai támadások, és visszaesett a zsidók magántulajdona elleni erőszakos tettek száma is.
A pandémiát kísérő lezárások világszerte

nemcsak a zsidó közvagyon elleni támadások számát növelték, de az interneten közzétett antiszemita megjegyzések is durvábbak lettek.

A jelentés készítői szerint azért nőhetett meg ötödével a zsinagógák, zsidó temetők, holokauszt-emlékművek és más zsidó emlékhelyek elleni akciók száma, mert ezek zárva voltak, a zárlat miatt pedig gyakran nem álltak védelem alatt, és könnyű prédájává válhattak az antiszemita zaklatóknak.

A temetők és emlékhelyek elleni támadások száma a 2019-es 77-ről 2020-ban 96-ra, a zsinagógák megrongálásának száma pedig 53-ról 63-ra nőtt. A legtöbb antiszemita incidenst az Egyesült Államokban (119 eset) és Németországban (59 eset) regisztrálták.
Súlyosbodtak az antiszemita megjegyzések a közösségi médiában és más internetes honlapokon.

Előítéletek, babonák, félelmek és bizarr elméletek jelentek meg”

– vélekedett a tanulmányt szerkesztő Dina Porat, a Kantor központ vezetője. „Kemények és vérlázítóak voltak az antiszemitizmus verbális és vizuális megnyilvánulásai” – tette hozzá.

A zsidókat és izraelieket vádolták meg a fertőzés létrehozásával és elterjesztésével, és judeovírusnak (zsidó vírusnak) nevezték el a koronavírust. Ugyanakkor az antiszemita okokból elkövetett erőszakos események száma a 2019-es 456-ról 2020-ra 371-re csökkent világszerte, és a zsidók magántulajdonában bekövetkezett káresetek száma is 84-re csökkent a korábbi 130-ról.
A Tel-avivi Egyetem kortárs európai zsidóság tanulmányozását szolgáló Kantor központja minden évben kiadja az antiszemitizmus helyzetét elemző jelentését Izrael holokauszt-emléknapjának előestéjén, amely idén szerdára esik.

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére