Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A kaliforniai boltokban bevezették a nemsemleges játékrészlegeket

888.hu

2021.10.11. 13:00

Az LMBTQ-közösség azzal érvelt, hogy a rózsaszín és kék árnyalatokat használó marketingmódszerek „nyomást gyakorolnak a gyerekekre, hogy megfeleljenek a nemi sztereotípiáknak”.

 

Gavin Newsom kaliforniai kormányzó szombaton aláírta azt a törvényjavaslatot, amely rögzíti, hogy a nagyobb üzleteknek nemsemleges játékrészeket kell kialakítaniuk.

A Kaliforniai Fogyasztói Szövetség is támogatta a törvényt, mondván: „Ha a hagyományos termékeket, amelyeket lányoknak vagy fiúknak forgalmaznak, elkülönítve tartják, a fogyasztó nehezebben tudja összehasonlítani azokat.”

A törvény kimondja, hogy az 500 vagy annál több munkavállalót foglalkoztató kiskereskedelmi üzleteknek a játékokat és gyermekápolási termékeket – függetlenül attól, hogy azokat eredetileg lányoknak vagy fiúknak szánták – nemi szempontból semleges részen kell értékesíteniük, amely a kiskereskedő belátása szerint van felcímkézve.

Azon vállalatokat, amelyek nem tartják be az új törvényt,

250 dollárra büntetik az első szabálysértésért, és 500 dollárra minden továbbiért.

Evan Low demokratikus közgyűlési képviselő, aki előterjesztette a jogszabálytervezetet, azt mondta: „Remélem, ez a törvényjavaslat több vállalkozást ösztönöz Kaliforniában és az Egyesült Államokban, hogy elkerülje a káros és elavult sztereotípiák megerősítését.”

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére