Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A katolikus egyház megelégelte Dutertét

Bokor Gábor

2017.02.04. 15:28

A Rodrigo Duterte által hirdetett drogellenes háborúval a tervek szerint a hétvégi prédikációk során száll szembe a katolikus egyház a Fülöp-szigeteken.
MANILA, 15:28

A Rodrigo Duterte által hirdetett drogellenes háborúval a tervek szerint a hétvégi prédikációk során száll szembe a katolikus egyház a Fülöp-szigeteken. 

A katolikus egyháznak nem tetszik, ahogy a Fülöp-szigeteki elnök, Rodrigo Duterte bánik a drogosokkal. A politikus azzal nyerte meg tavalyi választásokat, hogy megígérte, rendet tesz a drogban úszó országban. Korábban a többmilliós nagyvárosnak, Davaónak volt a polgármestere, amit a bűn városaként ismertek, ám Duterte rövid időn belül börtönbe zárta a bűnözők többségét és kegyetlenül bánt velük. 

Az országnak az egyházi vezetése úgy döntött, hogy a hétvégi szentmiséken a papok egységesen amellett szólalnak majd fel, hogy az elnök által meghirdetett könyörtelen hadjárat a kábítószeres bűnözés minden formája ellen terrorizálja a szegényeket – írja az MTI.

A politikus a beiktatása óta arra arra kéri és bátorítja a lakosságot és hatóságokat, hogy nyugodtan öljék meg azokat, akik bármilyen kábítószeres bűncselekménnyel gyanúsíthatóak, mindegy, hogy az illető kábítószer-kereskedő vagy egyszerű drogos.

A hatóságok idáig már több ezer embert öltek meg, de önbíráskodó halálbrigádok is ezrekkel végeztek tisztázatlan körülmények között. A drogellenes háborúnak gyermekáldozatai is vannak. Összesen 7600-an haltak már meg. A hatóságok tagadják, hogy törvénytelen gyilkosságok történtek volna.

A szegények körében sok helyen rettegés uralkodik. Véleményük szerint sok embert nem is a drogok miatt öltek meg"

– áll az egyház pásztorlevélben.

Az országnak a nyolcvan százaléka keresztény, így igencsak nagy szava van az egyháznak. A hírek szerint azonban eddig azért nem foglaltak állást Duterte drogháborújában, mert az intézkedés rendkívül népszerű, és magukat is veszélybe sodorhatják, ha szembeszállnak vele. 

Az elnök többször is bírálta már az egyházat a megválasztása óta. A múlt héten arra kérte az embereket, hogy számoljanak le azokkal a papokkal, akiknek feleségük van, homoszexuálisok, visszaélnek közpénzekkel vagy gyerekeket molesztálnak. Egyes hírek szerint a rendőrség drogellenes akcióinak 97 százaléka a gyanúsított halálával végződik, ami arra utal, hogy a rendőrök egyszerűen meggyilkolják az embereket. 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére