Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A Közel-Keletrõl irányíthatták a németországi merénylõket

Bokor Gábor

2016.07.28. 21:48

A Közel-Keletrõl kaphatott telefonos utasításokat az ansbachi merénylet elkövetõje közvetlenül a robbanás elõtt és a würzburgi baltás-késes támadás tettesét is a térségbõl irányíthatták telefonján keresztül.
ANSBACH, 21:48

A Közel-Keleten tartózkodott az az ismeretlen, aki mobiltelefonon utasításokat adott az ansbachi merénylet elkövetőjének közvetlenül a robbanás előtt és a würzburgi baltás-késes támadás tettesét is a térségből irányíthatták.

A bajor tartományi kormány rendkívüli tanácskozásának szünetében Joachim Herrmann újságírói kérdésekre válaszolva elmondta, hogy az ansbachi támadót a vasárnapi támadás előtt egy üzenetküldő szolgáltatáson keresztül közvetlen instrukciókkal látták el a Közel-Keletről és részletes utasításokat kapott, hogy mit tegyen és hogyan viselkedjen. 

A szír migráns terrorista azt közölte az eddig meg nem nevezett közel-keleti partnerével, hogy biztonsági emberek vannak az óvárosban rendezett fesztivál helyszínénél.

Ekkor, azt az üzenetet kapta, hogy próbáljon meg beszökni vagy nemes  egyszerűséggel, csak menjen be."

– mondta a német miniszter.

Azt nem árulta el, hogy melyik közel-keleti országból érkeztek a migráns telefonjára az instrukciók. Ebben a támadásban 15-en sérültek meg, egyedül a terrorista halt meg. 

A DPA hírügynökség úgy tudja, a július 18-án Würzburgnál történt merénylője, az afgán baltás támadó szintén egy ismeretlen közel-keleti emberrel, vagy szervezettel beszélt a támadás előtti utolsó percekben.

A Der Spiegel  értesülései szerint a feltáró munkát ebben az esetben, az is nehezíti, hogy az afgán elkövető a halála előtti percekben megpróbálta megsemmisíteni mobiltelefonját, baltájával a SIM-kártyát és az alaplapot is szétverte.

A bizonytalan személyazonosságú –első hírek szerint afgán– migráns egy Würzburgba tartó vonaton életveszélyesen megsebesített öt embert. Mivel megtámadta a terrorelhárítókat, azok lelőtték. Az Iszlám Állam terrorszervezet mindkét esetben azt közölte, hogy a merénylő a katonájuk volt.

(MTI, Der Spiegel)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére