Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A legmagasabb rangú amerikai dzsihadista exfelesége vallott az iszlámról

Tóth Dalma

2018.01.17. 23:00

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de õ hamar megunta, így elszökött.
DALLAS, 23:00

Férjével együtt mentek Szíriába és álltak az Iszlám Állam szolgálatába, de ő hamar megunta, így elszökött.

Tania Joya a Jó Reggelt Britannia című műsor vendége volt.

Tania Londonban nőtt fel és ott is radikalizálódott. Tanulmányai során ismerkedett meg néhány ultrakonzervatív algériai migránssal, akik nagy hatással voltak rá. Kis idő elteltével ő is teljes testet elfedő ruhákat kezdett hordani, és a nemi szegregációval is egyre inkább egyetértett. Férjével 2003-ban ismerkedett meg. John Georgelast 2006-ban letartóztatták, mert szélsőséges weboldalak működtetéséhez nyújtott segítséget, de Tania megvárta, amíg kiszabadult – írja a Daily Mail.

Férjével és négy gyerekével együtt 2013-ban utaztak Szíriába. Tania azonban hamar megunta a dolgot és néhány hónap múlva már le akart lépni. Szerencséjére a férje segített neki, pénzt adott Taniának, és bemutatta őt egy embercsempésznek, aki megszöktette a terrorszervezettől. Először Törökországba menekült, majd John szüleinek a segítségével Texasba ment a gyerekeivel. Férje mindeközben a legmagasabb rangú amerikai dzsihadistává vált.

Állítása szerint Johnnal már egy éve nem lépett kapcsolatba, el is vált tőle. A műsorban bevallotta, hogy még mindig szereti az exférjét, és annak ellenére, hogy dzsihadista lett belőle, neki is van egy jó oldala, mint ahogy minden embernek.

Tania szinte biztos benne, hogy John még mindig az Iszlám Államot szolgálja Szíriában. Hozzátette, természetesen tudja, ha elkapják őt, akkor börtönbe kell vonulnia.

Beszélt arról is, hogy korábban mindketten próbáltak a nyugati társadalomba asszimilálódni, de nem ment a dolog, mert a muszlim közösség elítélte őket emiatt, így váltak végül radikálisokká. A nő elmesélte, korábban arról álmodozott, hogy hét gyerekük lesz, akik merénylőkké válnak és meghódítják majd a világot az Iszlám Állam számára. 

A műsorvezető megjegyezte, nem érti, miért nem nyilvánították Taniát veszélyes személynek, hiszen egy dzsihadista felesége és az Iszlám Állam tagja volt.

"Igen az voltam, egy voltam közülük. Tudom, hogyan gondolkodnak, és tudok segíteni abban, hogy újra jó útra térjenek" – jegyezte meg a műsorvezető kijelentésére reagálva.

Elmondta, azóta nagyon sokat tanult, olvasott és teljesen megváltozott a világnézete. Megjegyezte, hogy szerinte a Korán egy szörnyű könyv, amit egy olyan ember írt, aki prófétának képzelte magát, de csak egy kereskedő volt. Viszont ennek köszönhette, hogy világot látott, járt többek között Indiában, Rómában és bejárta az egész Közel-Keletet. A világ különböző tájain élő emberektől lopott ötleteket és foglalta össze őket – tette hozzá. Szerinte az iszlám visszafogja az embereket, a vallás miatt szenvednek hátrányt a nők, és amiatt él még mindig a már 1400 éves a szunnita-síita konfliktus.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére