Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A lengyelek is velünk tartanak: nem csatlakoznak az ENSZ migrációs csomagjához

Bokor Gábor

2018.11.02. 17:00

Mateusz Morawiecki lengyel miniszterelnök pénteken jelentette be, hogy valószínûleg Lengyelország sem csatlakozik Magyarország, az Egyesült Államok, Ausztria és Csehország után az ENSZ migrációs csomagjához.

Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő az Angela Merkel német kancellárral közösen megtartott varsói sajtóértekezleten jelentette be, hogy Lengyelország minden jel szerint nem csatlakozik az ENSZ globális migrációs csomagjához.

Nagyon valószínű, hogy Ausztriához vagy Csehországhoz, illetve az Egyesült Államokhoz hasonlóan nem csatlakozunk az ENSZ globális migrációs csomagjához"

– jelentette ki Morawiecki a lengyel-német kormányközi konzultációt követő sajtókonferencián. 

Álláspontját azzal indokolta, hogy Varsó számára prioritást jelent a határvédelemre és a migrációra vonatkozó, nemzeti hatáskörű szabályozás. Hozzáfűzte: az Európai Tanács fórumán viszont Lengyelország segíteni akarja a feszültségek csökkentését a migráció forrásainál nyújtott segítség révén.

A héten több cikkben is részletesen írtunk arról, hogy Ausztria után a csehek is nemet mondanak az ENSZ migrációs csomagjára, amelyről Szijjártó Péter magyar külügyminiszter azt mondta pénteken, hogy az ENSZ migrációs csomagja veszélyezteti a magyar emberek biztonságát.

A magyar kormány elutasítja az ENSZ globális migrációs csomagját, az elfogadási folyamatból kilépett, ezért a migrációs csomag nem kötelező Magyarországra nézve"

– tudatta az ENSZ illetékes vezetőivel levélben Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Az ENSZ-közgyűlés elnökének, a Nemzetközi Migrációs Szervezet főtitkárának, az ENSZ migrációért felelős különleges képviselőjének, valamint a migrációs csomagért felelős mexikói és svájci ENSZ-nagykövetnek küldött levélben Szijjártó Péter kiemelte, hogy a migrációt nem megszervezni, hanem megállítani kell.

A segítséget kell odavinni, ahol a baj van, a rászorulóknak abban kell támogatást nyújtani, hogy a hazájukhoz minél közelebb maradhassanak, és minél előbb hazatérhessenek"

– mutatott rá a külügyminiszter, aki felhívta a figyelmet arra is, hogy Magyarország nem támogatja a kontinensek közötti lakosságcserét, mert ez párhuzamos társadalmak kialakulásához vezet és növeli a terrorveszélyt.

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére