Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A likvidált gyermekek terroristák voltak a szaúdik szerint

Sümeghi Lóránt

2016.08.14. 17:58

Az arab koalíció tagadta vasárnap, hogy légiereje hajtotta végre Észak-Jemenben az elõzõ napi támadást, amelyet egy iskola ellen követtek el, 10 gyerek halálát okozva. Mint a Rijád vezette szövetség hangsúlyozta, nem iskolát, hanem a síita húszi lázadók egyik kiképzõtáborát vették célba.
RIJÁD, 17:58

Az arab koalíció tagadta vasárnap, hogy légiereje hajtotta végre Észak-Jemenben az előző napi támadást, amelyet egy iskola ellen követtek el, 10 gyerek halálát okozva. Mint a Rijád vezette szövetség hangsúlyozta, nem iskolát, hanem a síita húszi lázadók egyik kiképzőtáborát vették célba. 

A tájékoztatás szerint Szaada tartományban olyan táborra mértek csapást, ahol a lázadók gyerekkatonákat képeznek ki:

 Gyerekeket használnak újoncnak."

— magyarázta az AFP francia hírügynökségnek Ahmed al-Asszíri szaúdi tábornok, tagadva, hogy iskolát vettek volna célba. Hozzátette, hogy a támadásban megölték a tábor vezetőjét.

Ezzel párhuzamosan viszont az Orvosok Határok Nélkül (MSF) nevű nemzetközi segélyszervezet vasárnapi közlése szerint a Korán-iskola elleni koalíciós légicsapás 10 halálos és 28 sebesült áldozatot követelt, akik mindannyian 15 évnél fiatalabb gyerekek.

Közben az arab koalíció által támogatott jemeni kormánypárti erők elfoglaltak vasárnap egy várost annak az offenzívának a keretében, amelynek célja az Iszlám Állam és az al-Kaida terrorszervezetek kezén lévő, Ádentől keletre található területek felszabadítása. 

Jemenben lassan két éve háború folyik, amelyet az robbantott ki, hogy az Irán támogatását élvező húszik fellázadtak a nemzetközileg elismert elnök, Abed Rabbó Manszúr Hádi és kormánya ellen, száműzetésbe kényszerítve mind Hádit, mind kabinetjét.

A Szaúd-Arábia vezette arab katonai szövetség a szunnita Hádi támogatására jött létre, hogy fellépjen a síita lázadók ellen, akik Jemen északi területének nagy részét uralják, beleértve a fővárost. A hatalmi káoszt kihasználva növelte befolyását az arab-félszigeti országban az Iszlám Állam és az al-Kaida is.

(Independent)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére