Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

Emelkedhet a költségvetésben a rendkívüli tartalék

2015.11.01. 13:46

Budapest, 13:20

A képviselők a migrációs válsággal kapcsolatban kedden, vagy az azt követő hétfőn módosíthatják az idei költségvetést.

  • A parlament az első ülésnapján öntheti végleges formába az idei költségvetés azon módosítását is, amely 60 milliárd forinttal megemelné a rendkívüli kormányzati intézkedések keretét. Erre azért van szükség, mert az eredetileg 100 milliárd forintos keret szinte teljesen kimerült, részben a migránsválság kezelésére fordított 30 milliárd forint miatt. A büdzsé módosítása tartalmazza továbbá a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) 47,2 milliárd forintos hitelének átvállalását is. Emellett a költségvetési bizottság módosító javaslatának elfogadása esetén a Modern Városok Program 25 milliárd forintos többlettámogatást kaphat.
  • A második ülésnap foglalhatják a képviselők véleményüket országgyűlési határozatba arról az európai parlamenti és tanácsi rendelettervezetről, amely lehetővé tenné a menedékkérők tagállamok között kvóták szerint történő szétosztását.
  • A tavalyi költségvetés zárszámadásának elfogadása mellett megszavazhatják a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) 2016-os büdzséjét.
  • Jóváhagyhatják a Kúria és az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnökeinek, valamint a legfőbb ügyész 2014-es tevékenységéről szóló beszámolókat. Módosíthatják a magáncsődről, a termékdíjról szóló jogszabályokat. 
  • Az Országgyűlés a magyar szórvány napjává nyilváníthatja november 15-ét, Bethlen Gábor erdélyi fejedelem születésének napját.
  • Kedden az Európai Bizottság elmarasztalására reagálva terítékre kerülhet az élelmiszerlánc-felügyeleti díj csökkentése.
  • Szerdán a Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2012-2014. közötti üzleti jelentéseit tárgyalják 
  • Csütörtökön az egyes hatósági eljárások illetékeinek és szolgáltatási díjainak megszüntetéséről tartanak általános vitát.
A parlament aktuális ülése a jövő hét utáni hétfőn ér véget, amikor a képviselők kérdéseket tehetnek fel a kormánynak. Az idei költségvetés módosítása is erre az ülésnapra csúszhat, amennyiben korábban nem érkezik meg a Költségvetési Tanács arról szóló véleménye. 

(MTI)

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére