Ugrás a tartalomhoz
" Mi vagyunk Soros ellenzéke”
#ez történik
#Orbán Viktor
#belföld
#bevándorlás
#Soros György
#külföld
#fehér férfi
#demográfia
#sport
#Brüsszel
#vélemény
#tudomány
#terrorizmus
#egyetemimetoo

A migránsok kitoloncolását sürgeti a svéd rendőrség a megnövekedett bűnözés miatt

888.hu

2022.08.26. 16:40

A kitoloncolás némileg befolyásolhatja a svédországi bűnözés szintjét, különösen a halálos lövöldözések esetében, mivel az ilyen gyilkosságokban érintett gyanúsítottak közül Svédországban tízből közel kilenc valamilyen migrációs háttérrel rendelkezik.

 

Egy svédországi rendőrök körében végzett felmérésből kiderült, hogy a rendőrök többsége azt szeretné, ha a kormány több külföldi bűnözőt toloncolna ki, és eltörölné a börtönbüntetések kedvezményeit.

A felmérés, amelyet a Svéd Rendőrszakszervezet megbízásából a NOVUS cég végzett, megállapította, hogy a rendőrök nagy többsége, 64 százaléka egyetértett azzal, hogy a kormánynak fokoznia kellene a külföldi bűnözők kitoloncolását.

A rendőrök 66 százaléka mondta azt, hogy el akarja törölni az automatikus szabadlábra helyezést, miután a rabok letöltötték büntetésük kétharmadát, 64 százalék pedig meg akar szabadulni a fiatalabb bűnözők büntetésére vonatkozó „fiatalkori kedvezmények„-től – írja az Aftonbladet című újság.

 

 

Azt látjuk, hogy a politikusoktól sok büntetőpolitikai javaslat érkezik. Akkor fontosnak tartjuk, hogy meghallgassák a szakmát, a rendőröket, akik a forráshiány és az egyre összetettebb bűnözés alakulása ellenére is a biztonságosabb társadalom megteremtésén dolgoznak”

 

– mondta Lena Nitz, a rendőrszakszervezet vezetője.

Tagjaink frusztráltak, hogy önök egyszerre látnak súlyos bűnözőket, de tömeges bűncselekményeket tömegesen elkövetőket is, ha úgy tetszik, akik hamarosan ismét az utcán lesznek„ – tette hozzá Nitz.

 

A közelmúltban a svéd hatóságok közül sokan elismerték, hogy kapcsolat van a migráció és a bűnözés között,

 

Erik Nord göteborgi rendőrfőnök tavaly a migrációt hozta összefüggésbe a halálos lövöldözésekkel.

 

 

Ma már nem titok, hogy a lövöldözésekkel és robbantásokkal járó bandás és hálózati bűnözés problémájának nagy része az elmúlt évtizedekben Svédországba irányuló migrációval függ össze. Ha az embernek – hozzám hasonlóan – lehetősége van arra, hogy egyéni szinten kövesse az ügyeket, akkor azt látja, hogy gyakorlatilag mindenki, aki lövöldözik vagy akit bandakonfliktusokban lelőnek, a Balkánról, a Közel-Keletről, Észak- vagy Kelet-Afrikából származik ”

 

– ismerte el Nord.

 

 

 

EZEK IS ÉRDEKELHETNEK

OLVASTAD MÁR?

További jogi garanciák szükségesek a gyermekek védelmében

Család- és gyermekjogi, a társadalmi tanításokért felelősséget érző szervezetek szerint további jogi garanciák beépítése szükséges annak érdekében, hogy megvédhessék a gyermekeket az őket veszélyeztető jelenségektől.

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

New Yorkban egy tollvonással elintézték a magyar panaszt

Összekeverte a szezont a fazonnal hazánkkal kapcsolatban Linda Thomas-Greenfield, az Egyesült Államok ENSZ-nagykövete. A múlt hét végén New Yorkban az antiszemitizmus elleni globális erőfeszítésekről tartottak ülést. Ezen szólalt fel az amerikai diplomata, és beszédében egy svédországi antiszemita incidenst egyszerűen Budapestre helyezett át, és hiába tiltakozott a magyar delegáció és a külképviselet, csak annyira tellett a házigazdáktól, hogy elismerték a hibát, de nem adtak ki semmiféle bocsánatkérő nyilatkozatot.

MÉG TÖBBET SZERETNÉK
Vissza az oldal tetejére